Напишете дума/думи за търсене

Местата из България, които си струва да видим през 2019-а (галерия)

България една прекрасна страна, в която има четири сезона, планини, море, езера и язовири. Толкова много природни богатства на толкова малка площ. Има красива природа, китни градчета, богата история, спокойни плажове. Нашите приятели Виктория Крумова и Петър Тодоров, които са страстни пътешественици и стопани на чудно красивия сайт Sunrising Life, ни съветват кои места в България да посетим през 2019 година според сезона.

1. Зимни предложения

Планините ни наистина са изключително красиви през зимата. Ако имате късмет и условията са походящи, определено ви препоръчваме да се разходите из Рила планина.

Ако нямата възможност да стигнете до там, може да се качите до Камен дел на Витоша и да се насладите на чистия въздух, съчетан с красива гледка към града – най-добрата гледка към София.

А защо не и до самия Черни връх?

В случай, че идеята за зимна планина не ви допада, може да се разходите из столичните улици. Ето и няколко предложения за места в София, които трябва да посетите.

2. През пролетта

През пролетта има толкова много места, които може да посетите. Всичко разцъфва и започва да зеленее. Накъдето и да се отправите, няма да сбъркате. Можете да се впуснете в опознаване на водопади, защото тогава са най-красиви и внушителни, а може и да се насладите на градски туризъм. Добра идея са някои села в Родопите като Лещен, Делчево и Ковачевица.

В близост до София може да посетите Гигинския манастир.

3. Лятото

Несъмнено през лятото се пътува най-много и всички дестинации са лесно достъпни. Тогава животът кипи и всички са се отдали активно на туризъм. Според нас най-добрите летни предложения са двете „крайности“ – планина и море. Ако може да ги редувате, би било прекрасно.

Иракли е един от плажовете, който си заслужава да посетите.

След като се наситите на „дивата природа“ там, може да отидете в Созопол или пък Несебър, където има и красиви плажове, и красива история. Северното черноморие също не е никак за пренебрегване, защото там може да посетите невероятни места, където не е пренаселено с туристи.

В случай, че предпочетете планина, също няма да сгрешите. Горещо бихме ви препоръчали връх Мальовица, връх Вихрен. Ако искате нещо по-натоварващо, връх Ботев е вашият връх.

А можете просто да се разходите из платото на Витоша или пък да посетите Урдините езера в Рила – много красива дестинация, която не е толкова комерсиална.

4. Есен

През есента пътуанията са многоцветни. Всички места, които до момента ви предложихме, могат да бъдат посетени през есента и да ги видите в една различна светлина. Освен това може да се разходите до пещерите Съева дупка или пък Проходна.

А защо не и до Русенския регион – Средновековния град Червен и Ивановските скалн църкви.

Може да се повозите на теснолинейка и да отидете до най-високата гара на балканите. Или пък да се порадвате на безлюдните морски плажове по Черноморието.

А планината винаги може да бъде мястото, където да се откъснете и да се потопите в природата.

И така, България е толкова прекрасна и има толкова красиви кътчета, които може да видите, че дори стотици статии биха били малко, за да обхванат всяко едно място. Но ако имате нужда от свежи идеи, Вики и Петър редовно снимат и описват такива както на адрес sunrisinglife.com, така и на страницата на блога си във Facebook.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X