Напишете дума/думи за търсене

25-те прехвалени места по света, които разочароват (галерия)

Кулата в Пиза - едно скъпо изкачване на стъпала срещу 24 долара.
Кулата в Пиза - едно скъпо изкачване на стъпала срещу 24 долара.
17. Паметникът “Четирите ъгъла”

Монументът отбелязва точка в югозападната част на САЩ, където се събират щатите Аризона, Колорадо, Ню Мексико и Юта. Това е единственото подобно място. Всъщност е просто един голям бронзов медальон, разположен на паркинг. Няма да се почувствате по-различно, не е като да сте били “на 4 места едновременно”. А и няма тоалетна с течаща вода, нито покритие за джиесемите.

18. Лондон, Великобритания

Никой всъщност не признава факта, че британската столица е като Сиатъл на Европа - мрачна е през по-голямата част от годината. А с курса на долара към лирата от около 1,6 един обикновен следобеден чай се превръща в сериозен харч.

19. Големият каньон, САЩ

Туристите могат само да зърнат от ръба Големия каньон на река Колорадо, освен ако не са си наели муле повече от година предварително.
Туристите могат само да зърнат от ръба Големия каньон на река Колорадо, освен ако не са си наели муле повече от година предварително.

Нека сме честни, много е трудно да се открие Големият каньон на река Колорадо в САЩ от един паркинг. А след като успеете, може само да се взирате от ръба. Освен ако не сте се обадили 13 месеца предварително, за да си запазите 48-часово яздене с муле по камениста планинска пътека, широка едва около метър.

20. Хонконг

Никакво. Лично. Пространство. Тълпи навсякъде.

21. Венеция, Италия

Тези канали наистина са прекрасни, но заради тях градът е опасан с тесни улички, затапени накрая. Те са претъпкани с туристи и изпражнения на гълъби.

22. Мемфис, Тенеси

Не е добре, когато главната туристическа атракция на един град е и единственото място, където човек може да отиде да се повесели нощем. Улица “Бийл” в Мемфис е смесица от свръхскъпи ресторанти за ребърца и барове с неонови светлини. Няма нищо друго за гледане освен калната Мисисипи.

23. Кабо Сан Лукас, Мексико

Плажовете в този известен туристически град в Мексико са претрупани с празни бутилки и ентусиасти, показващи тела в различни състезания.

24. Лас Вегас, САЩ

Клубовете в Лас Вегас изглеждат прекрасно във филмите. Но ще ви се наложи да чакате на опашка часове наред, докато успеете да влезете в някой от тях. И забавлението едва ли ще е такова, че да ви мъчи тежък махмурлук сутринта.

25. Камъкът от Бларни, Ирландия

Вграден е в стената на крепостта Бларни, до град Корк, Ирландия. Има поверие, че ако човек го целуне, се сдобива с даровете на красноречието. Всъщност може по-скоро да се заразите, може би трябва да бъде наречен Камъкът на бактериите.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X