Напишете дума/думи за търсене

Места, които са чудесни за туризъм през 2019-а

Колкото и да не ни се вярва отмина и тази година и вече смело надничаме в следващата, пишат от Business Insider. Без значение от периода на годината пътешественикът си остава авантюрист и неговото желание да види и изживее нещо ново не стихва.

За да не се измъчваме в излишни проучвания за интересни дестинации, можем да се възползваме от следните предложения:

Патагония, Чили

Патагония е известна със своите забележителни природни дадености – от заснежени ледници до парни горещи извори, през гъсти гори до широки открити пространства. Парк „Патагония” е задължителна спирка в нашето посещение на Чили.

Санкт Петербург, Русия

Това е градът, който за втора поредна година е обявен за най-добра дестинация в Европа. Пищно украсените площади и църкви, както и богатата история на Санкт Петербург го прави изключително привлекателен за туристите.

Непал

Разбира се, връх Еверест е най-впечатляващата природна забележителност, която привлича милиони пътуващи през годините. Благодарение и на гостоприемните местни, Непал продължава да бъде перфектна дестинация, която не изисква особено голям бюджет.

Малта

Сериалът „Игра на тронове” тласка този средиземноморски остров под светлините на прожекторите. Посетителите могат да срещнат там тонове история, включително и столицата им Валета, както и седем храма, които се считат за най-старите свободно издигащи се структури в света. Малта е известна и със своите невероятни плажове и красиви пристанища, изпълнени с множество лодки.

Остров Палаван, Филипини

Това място не е измислица, но е истинско чудо заради своята нереална красота. Островът разполага с някои от най-забележителните бели плажове в света.

Финландия

Финландската легендарна пустиня е перфектната дестинация за авантюристите, които искат да се насладят на Северното сияние.

Хавана, Куба

Ретро колите и архитектурата правят столицата невероятно фотогенично място. Ако решите да посетите града, подсигурете си екскурзовод, за да не се хванете на туристическите капани.

Чънду, Китай

След Осака, Чънду е вторият най-развиващ туризма си град през тази година. Мястото впечатлява с история, култура и вкусна храна.

Меделин, Колумбия

Град Меделин е обявен за най-добрата дестинация в Южна Америка тази година. Макар да се смята за опасно място, отдавна впечатлява със своята обществена транспортна система, красива архитектура и богата култура. Историческите забележителности също допринасят за силното привличане на туристи.

Камбоджа

„Ангкор Ват” е 700-годишен храмов комплекс, разпростиращ се върху повече от 154 квадратни мили дълбоко в джунглата на Сверна Камбоджа, който се счита за най-впечатляващата атракция на планетата. Ако това не е достатъчно за вас, тази година са открити още по-стари градове около него.

Иран

През последните няколко години Иран се превръща в не толкова опасно място, което спомага за привличането на повече туристи. Тази тенденция се очаква да се запази, благодарение на новите директни полети от Лондон и Париж до столицата Техеран, както и новоизградените вериги модерни хотели.

Лисабон, Португалия

Съчетанието между пътуване и отдих може да се открие в живописния Лисабон. Градът е изпълнен с много исторически забележителности, музеи и църкви. Освен това е по-евтина дестинация в сравнение с останалите в Европа.

Чарлстън, Южна Каролина

Благодарение на богатата си история, безупречно поддържани обществени градини и зашеметяваща гледка към брега, Чарлстън привлича голям брой посетители и се цени изключително високо като туристическа дестинация.

Сингапур

Известен със своите изкусителни улични храни като нудълс и пиле с ориз и соев сос, Сингапур извоюва своето място в 50-те най-подходящи места за посещение през 2019 година. Там за по-малко от 2 долара, може да се потопите в магията на местната кухня.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X