Напишете дума/думи за търсене

Места, за които много туристи не са чували

Има толкова невероятни места по света, които не са сред популярните туристически дестинации. Има още толкова красиви водопади, уютни острови, лазурни води и цветни полета, които очакват своите посетители. Представяме ви някои от приказните кътчета на планетата.

Благай, Босна и Херцеговина

Благай е малко селище, разположено сред водопади и лазурни води. Бели къщички и манастир, разположени върху скала. Това е едно от свещените места на дервишите и суфистите.

Хуакачина, Перу

Този град се намира в средата на обширна пустиня. Отнема пет часа от столицата Лима да се стигне до този оазис. Населението е едва 200 души и е идеално място, ако искате да се откъснете от света. Както и да покарате сандборд в околностите.

Езеро Хилиър, Австралия

Представете си красиви плажове, заобиколени от евкалиптови гори, разположени около най-розовото езеро на планетата. Единственият начин да се стигне до него е самолет. Езерото е открито през 1802-ра и се предполага, че някои водорасли и микроорганизми придават този бонбонен цвят на водата.

Скрития плаж, островите Мариета, Мексико

Playa de Amor е скрит плаж с чиста вода и голяма популация от птици. Дотам се стига само по вода. След като преминете през лабиринт от подводни пещери, ще стигнете до този плаж, скрит в дълбините на острова.

Цепнатината Силфра, Ирландия

Силфра се намира в националния парк Тингвелир в Исландия. Това е любимо място на гмуркачи и приключенци. В кристалните води, които позволяват видимост на 300 метра дълбочина се вижда ясно къде свършва Европа и започва Америка.

Исола Бела, Италия

Този италиански остров е едно от най-красивите места на планетата. Замъкът Боромео, многоетажна градина с величествени растителни видове и фонтани окупират територията на Исола Бела. Тук може да видите бели пауни, известни още като кралските птици.

Катедралата Лас Лахас, Колумбия

Намира се в клисура на границата на Колумбия и Еквадор. Тази неоготическа сграда и нейните интериори са зашеметителни. Църквата се извисява 45 метра над река.

Селище Попай, Малта

Това селище се състои от малки дървени къщички, които са построени за снимките на едноименния мюзикъл през 80-те. В днешно време това е курорт с увеселителен парк и разкошни гледки.

Червените тераси на Донгчуан, Китай

Това място е столицата на провинция Юнан. Заради отдалечеността си от обществената инфраструктура, това място не е на туристическата карта на Китай. Открито е в средата на 90-те. Терасите приличат на шарени черги, а цветовете им дължат на високата концентрация на минерали и вкаменелости.

Островът Флорес, Протугалия

Намира се в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. На него има национален парк с уникална флора и фауна. Намира се на най-западната точка на Азорските острови. Името му се превежда като нос на цветята. Тук може да видите горещи извори, лагуни, оризови полета, уютни селца, езера, вулкани и световноизвестни пещери.

Вратата към Ада, известна още като Кратера Дарваза, Тюркменистан

Кратерът е широк около 60 метра и е дълбок 20. Местните го наричат Вратата към Ада. Някога геолозите намират пещера с големи залежи на природен газ. Те решават да го изгорят, за да не нанесе вреди на хората и природата в околията. Предполагало се е, че това ще изгарянето ще продължи няколко дни, но това продължава вече 45 години.

Сетенил де лас Бодегас, Испания

Това малко градче е разположено в скалите в южната част на Испания. Стените и основите на къщите са всъщност част от гигантски базалтови скали. Те защитават местните от жегата и вятъра.

Пещерата Сен Марсел Д'ардеш, Франция

Открита е през 1836-а от ловец и се намира във френските Алпи. Това е голяма мрежа от пещери с кристални води и красиви скали.

Мраморните пещери, Чили

Тази задържаща дъха мрежа от пещери е изящно сътворена от водата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X