Напишете дума/думи за търсене

Най-красивите и магични пещери (галерия)

Обичаме да се прехласваме по ширнали се поля, по високи била, по гледки от стръмни скали, тътрещи се до хоризонта и обратно. Но има хубост, която е скрита от първия поглед на очите. Скрита в пещерите - магични, вълшебни, прелестни, мистични, ослепителни.

Този природен феномен има власт над сетивата не само с красотата си, но и с мистерията, която носи в себе си.

Пещерата Бату

dansunblog.com
dansunblog.com

Това е серия от пещери, намираща се в провинция Гомпак, близо до Куала Лумпур. Те са известни с това, че в тях има много хинду храмове и са посветени на Бога на войната Муруган.

Пещерата Там Лод

i.dailymail.co.uk
i.dailymail.co.uk

Тя е част от най-дългата пещерна система в Тайланд. В нея се преминава с кану, направено от бамбук, а вътре може да бъдат съзерцавани праисторически ковчези на скромната възраст от 1700 години.

Каньонът на антилопата

Намира се в американския щат Аризона, в земята на племето навахо. Красивият каньон е разделен на две - Горен каньон, наричан още „Процепа”, и Долен каньон, познат като „Тирбушона”.

Тръстикова флейта

glamgrid.com
glamgrid.com

Тази варовикова пещера е на повече от 180 милиона години и е най-известната туристическа атракция в Китай повече от хилядолетие, заради красивата й многоцветна светлина.

Пещерата на Елисън

www.guilintdc.net
www.guilintdc.net

Намира се в областта Уолкър в подножието на планината Пиджън. Тя е 12 най-дълбока пещера в Америка. Дълбочината й достига 325 метра.

Ледникова пещера край вулкана Мутновски

blog.joins.com
blog.joins.com

Със стени и таван, направени от плътен лед и река, която бавно се прокрадва в подножието й, тази пещера е едно от най-красивите места, които може да се видят в Русия.

Пещерата в глетчера Вахтнайокутъл

www.thisiscolossal.com
www.thisiscolossal.com

Лед, пещера и красиви пейзажи. Веднага се сещате за Исландия, нали? Iтази пещера се намира в най-големия глетчер в Европа.

Пещерата Найка

joelsantos.net
joelsantos.net

Известна е с необикновените си селенитни кристал и дълбочина от 300 метра, намира се в Северно Мексико. Но в нея обикновени туристи не могат да слизат, тъй като температурата в нея е 50 градуса и 100 процента влажност, а изследователите й работят в нея със специални костюми, натъпкани с лед, и дихателни апарати.

Ледените пещери на връх Еребус

www.kole8.com
www.kole8.com

Намират се близо до нос Еванс, Антарктика и се смятат за едно от най-топлите места на ледения континент. От горещата пара на връх Еребус се образуват ледени кули и пещери-сауни.

Пещерата Ваитомо

nolisco.files.wordpress.com
nolisco.files.wordpress.com

Това природно образувание се намира в Нова Зеландия и в него живее голяма популация от светещи червеи, откъдето идва причудливата светлина в нея.

Шкоцянските пещери

4.bp.blogspot.com
4.bp.blogspot.com

Те са в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Цялата система е дълга 6 км и се състои от множество карстови зали, 30 водопада и подземен каньон и се намира в Словения.

Пещерата в Алгавре

brasileslovenia.files.wordpress.com
brasileslovenia.files.wordpress.com

Тази известна португалска забележителност е достъпна само и единствено по вода. Струва си заради нея да се научите да плувате, нали?

Пещерата Сон Дунг

darkwoman.d.a.pic.centerblog.net
darkwoman.d.a.pic.centerblog.net

Тази удивителната пещера се намира във Виетнам. За момента се твърди, че тя е най-голямата пещера на планетата. В подножието й клокочи чързоводна река.

Пещерата Прая Након

youimg1.c-ctrip.com
youimg1.c-ctrip.com

Тайнствената пещера се намира в националния парк Као Сам Рой Йот в Тайланд. Притегателна за туристи и местните крале, които обочиат да я посещават заради естествената светлина, която влиза в нея през разрушените й покриви.

Мраморните пещери

nexttriptourism.com
nexttriptourism.com

Над 6200 години природата е дълбала тези приказни Мраморни пещери в Патагония. Те с величествени отражения на скалите в тюркоазените води.

Другото им име е Мраморна катедрала, заради формите й, които наподобяват арки.

blog-imgs-57.fc2.com
blog-imgs-57.fc2.com
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X