Напишете дума/думи за търсене

Най-опасните места по света

Всички обичаме да пътешестваме, но има хора, които не са просто туристи, а търсачи на силни усещания. Представяме ви едни от най-опасните места на планетата.

Връх Вашингтон, Америка

Върхът Вашингтон държи световния рекорд за най-силните ветрове на територията на Земята. Рекордът е 327 км в час. Но не ветровете са най-зловещи тук, а ниските температури. 40 градуса под нулата и непрекъснатите снеговалежи правят от този връх изключително опасно място. Въпреки че е висок само 1917 метра, връх Вашингтон е един от най-смъртоносните. В подножието му кончината са намерили почти толкова хора, колкото и на конкурента му връх Еверест.

Пустинята Данакил, Еритрея

Температура около 50 градуса, няколко активни вулкана, гейзери, които изпускат токсични газове – това ни предлага тази африканска пустиня. Ако трябва да си представим Ада на земята, то това е мястото. Ако все пак сте решили да се отбиете там на следващата си екскурзия, задължително ползвайте опитен екскурзовод. Ходенето там без клалифициран придружител е абсолютно забранено.

Национален парк Мадиди, Боливия

На пръв поглед това място изглежда живописно, но всъщност е изключително опасно. Тук живее една от най-агресивната и отровна фауна и флора на планетата. Контактът, с което и да е растение от тези в парка, води до сърбеж, световъртеж и обриви. А дори и най-малката рана може да бъде инфектирана от тропическите паразити.

Долината на смъртта, Камчатка

Руският полуостров Камчатка също е известен като Долината на смъртта. Високата концентрация на токсични газове са сериозна заплаха за всяко живо същество. Растенията и животните умират бързо, докато хората, населяващи това парче земя, често боледуват от трески и замайване.



Вулканът Синабунг, Индонезия

Това е активен вулкан, който се намира на индонезийския остров Суматра. Много често има избухвания, оставяйки след себе си хиляди хора без подслон и препитание. Близките селища са постоянно покрити с лава и вулканична пепел.

Атолът Бикини, Маршалските острови

Този остров изглежда като рай, но не това е измамно. Този атол е известен с многобройните си ядрени експерименти, които са го превърнали в опустошена земя. Местните жители били принудени да напуснат домовете си, но въпреки това все още има обитатели, които живеят на атола. Дори страхът от рак, причинен от ненормално високите нива на радиация, не е в състояние да ги убеди да оставят родното си място.

Слонското царство в Чонбури, Тайланд

В Слонското царство в Тайланд се намира крокодилска ферма, където собственикът е решил да вади пари от доста опасно преживяване за туристите. С помощта на сал той дава възможност на посетителите да хранят крокодилите.

Депресията Афар, Етиопия

Вулканът Ерта Але в региона Афар в Етиопия е един от най-смъртоносните вулкани на планетата. Слабите земетресения са постоянна величина, водещи до образуването на нови пукнатини и бездни, пълни с лава.

Долината на смъртта, Америка

Ако Земята е нашият дом, то тогава долината на смъртта е нагорещената й фурна. В Тази пустиня държи температурния рекорд за всички времена 56.7°C. Няма значение колко сте издържлив, парещото слънце и непоносимата жега може да ви убият само за 14 часа, ако нямате вода под ръка.

Езерото Натрон, Танзания

Изглежда като извънземен пейзаж, но това свръхреално място е езерото Натрон в Танзания. Абкалната солна коричка на повърхността е толкова опасна за всички живи същества, че само бегъл досег до нея носи моментална кончина.

Не само че в това езеро по разбираеми причини къпането е забранено, но и заради наситената миризма на водороден сулфит не може прекалено дълго да се стои в пространството на водния басейн.

Змийският остров, Бразилия

Скрит някъде на бразилския бряг, този остров е широко познат като най-опасното място на планетата. Причината е в изключителната популация на една от най-отровните змии на Земята – златната змия.

Изследователите твърдят, че живеят по 5 змии на квадратен метър. След като пазителят на морския фар е ухапан фатално, съоръжението е автоматизирано, а бразилското правителство забранила стъпването на човешки крак на територията на острова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X