Напишете дума/думи за търсене

Хидратация по време на пътуване

Лятото е време, в което често сме на път. Дългите топли дни предразполагат към приключения, а багажът се стяга за броени минути. Където и да отиваме: на море, на разходка в планината или на почивка в чужбина, не бива да забравяме за най-важния „аксесоар“ по време на път – минералната вода. Именно тя е отговорна за добрата хидратация на тялото и може да ни спаси от умора, гадане, липса на енергия или невъзможност за концентрация при шофиране или пътуване на дълъг път.

Докато сме в движение, е важно да пием достатъчно количество вода, за да избегнем рисковете от дехидратация. Особено внимателни трябва да са хората, които шофират активно. Тъй като съдържанието на вода в мозъка е 73%, дехидратацията влияе негативно върху способността ни да взимаме решения, причинява раздразнителност, главоболие, сънливост и умора. Това може да доведе до забавяне на реакциите по време на шофиране или да причини инциденти на пътя.

Докато са зад волана, шофьорите трябва да пият вода регулярно, на малки глътки. Добре е тя да е със стайна температура и да се приема често и по малко, като по време на консумация водачите не бива да се разсейват. В тази задача ще им помогне минерална вода DEVIN Water2GO с иновативна спортна капачка, която не позволява разливане и е специално разработена за моментите на движение, спорт или шофиране. Удобният дизайн на бутилката гарантира сигурност и удобство, за да бъдем добре хидратирани на пътя и да шофираме без излишни движения.

DEVIN Water2GO е подходящ избор и по време на разходка в планината или спортни активности на открито. При физическо натоварване, чрез потта тялото ни отделя не само ненужните му токсини, но също така губи ценни соли и минерали. Те могат да бъдат възстановени чрез прием на минерална вода и балансирано хранене. Минерална вода DEVIN съдържа важни елементи като желязо, калций и натрий, които имат ключово значение за доброто физическо и психическо състояние на организма.

Водата е единствената напитка, която утолява жаждата, зарежда ни с енергия, грижи се за здравето ни и не съдържа никакви калории, оцветители или захар. Ето защо тя е предпочитан избор за активно спортуващите хора и за всички, които искат да водят здравословен и пълноценен начин на живот.

Съвети:

• По време на пътуване или спорт избягвайте подсладените газирани напитки, за да си спестите излишни калории

• Намалете консумацията на кафе, а ако не можете да се откажете от него, нека да е придружено с чаша вода

• Алкохолът трябва да е в умерени количества и то в комбинация с вода, за да не дехидратира организма

• Планирайте умерено активностите на открито, за да избегнете горещините

• Ако вашата ваканция включва изкачване на върхове или преход в планината, запасете се с достатъчно количество вода

X