Напишете дума/думи за търсене

Невероятните ползи от 1 л. сода на ден

Доста пъти сме писали за ползата от содата за хляб. Извън кулинарията я ползваме най-често при киселини и рефлукс, както и за да си избелим зъбите. Содата има още полезни свойства и ви препоръчваме да я употребявате всеки ден, ако, разбира се, нямате някакво здравословно обстоятелство, което не позволява. Защото содата:

1. Има отлични антиацидни свойства

Киселинният рефлукс е състояние, при което има обратно течение на стомашната киселина в хранопровода, което причинява киселини и усещане за парене в гърлото, което допълнително води до киселинно храносмилане. Водата със сода води до неутрализиране на прекомерната солна киселина в стомаха, действайки като антиацид.

2. Алкализира тялото

Тялото ни работи добре, когато има оптимален баланс на нивото на pH. Всеки дисбаланс в тези нива може да доведе до тежки здравословни състояния. Нашето тяло се нуждае от киселина за правилното храносмилане на храната. Но има моменти, когато прекалената киселинност води до висок рист от остеопороза, артрит и дори рак. Содата идва като спасител при балансирането и регулирането на киселината в тялото, защото го алкализира.

3. Може да помогне за предотвратяване на камъни в бъбреците

Недостигът на желязо, прекомерната киселинност и дехидратацията в организма може да причинят появата на камъни в бъбреците. Водата със сода за хляб съдейства да се алкализира урината, за да разтвори пикочната киселина, което, от своя страна, помага за премахване на камъни от бъбреците, като допълнително възстановява нивата на pH в организма.

4. Предотвратява инфекции на пикочните пътища

Лошата хигиена, бременността и дори определени лекарства могат да доведат до развитие на инфекция на пикочните пътища. Тя идва като резултат от това, че бактериите растат лесно в пикочния мехур. Антисептичните свойства на содата помагат за намаляване на нивата на киселина в урината и борба с бактериите.

5. Храносмилателно почистващо средство

Содата има невероятни ползи за прочистване на червата, като допълнително балансира нивата на pH. За всички, които имат храносмилателни проблеми, е хубаво да пият сода, разтворена във вода, всеки ден. Разбира се, консултирайте и с вашия лекар.

6. Намалява възпаленията

Содата за хляб помага за намаляване на възпаленията, което допълнително предотвратява развитието на артрит, който засяга предимно ставите. Повишавайки нивата на pH, содата алкализира кръвта, като пречи на отлагането в ставите.

Как да си направим вода със сода за хляб?
Всичко, от което се нуждаете, е половин или една чаена лъжичка сода за хляб и чаша вода около 200 милилитра. Смесете ги и пийте веднъж на ден или както ви е предписал лекарят.

Тук може да прочетете и как да използвате содата за красота и още купища проблеми.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X