Напишете дума/думи за търсене

Кориандър, сода и чесън против вредители в градината

Домашните лекарства за унищожаване на вредители в градините имат редица сериозни предимства. Те са евтини и са широко достъпни. Освен това са безопасни за околната среда, тъй като съдържат естествени компоненти, които по време на разлагане не вредят на природата и хората.

На пазара има богат избор от различни инсектициди за борба с вредните насекоми, но имайте предвид, че използването им може да бъде опасно за здравето. Според Световната здравна организация всяка година умират стотици хиляди хора от поглъщане на инсектициди, умират полезни насекоми, животни и птици.

Водата, почвата или растенията, замърсени с токсични вещества, нанасят голяма вреда на хората и животните.

Топ 5 безопасни продукта за борба с вредителите

Кориандър

С помощта на тази подправка може да се отървете от паяковия акар. За да направите това, сварете една връзка кориандър за 10 минути, охладете и прецедете. Напръскайте обилно засегнатите растения.Освен това ароматът на кориандъра отблъсква бълхите и някои видове мравки.

Лавандуловите листа

С пресни листа или етерично масло може да изплашите мравки, които не обичат острата миризма на лавандула. Смесете свежи листа от лавандула с 300 г студена вода и доведете до кипене, след това охладете. Използвайте тази инфузия за лечение на растения на закрито. Прясно нарязаната лавандула притежава същите свойства. Поставете в отворите на прозорците, в близост до вентилационни отвори или на места, където сте забелязали мравки.

Захар със сода за хляб

Тази смес е една от най-ефективните за унищожаване на хлебарки. Смесете сода бикарбонат със захар, добавете малко вода и поставете в малки съдове. Захарта привлича хлебарките, а содата ги унищожава. Сложете тези контейнери близо до мебели, до тръби, в чекмеджета, радиатори и други места, където най-често се появяват хлебарки. Приготвеният прах може просто да се изсипе върху пода или мебелите, но в този случай не се добавя вода.

Настойка от чесън
Чесънът е един от най-мощните репеленти за убиване на много вредители. Миризмата му ще унищожи или изплаши цяла колона от насекоми от вашите растения. Настойката от чесън има по-мек аромат и няма да причини дискомфорт на хората и домашните любимци, така че може да се използва на закрито.

Срежете по средата глава чесън и добавете няколко сушени скилидки, залейте с две чаши хладна вода и оставете да престои един ден. Преди употреба прецедете течността и разредете с три литра вода. Обилно пръскайте градински растения или място, където има струпване на насекоми.

Сода за хляб

Мишките могат не само да пречат на съня, да ядат храната и мебелите у дома, те са носители на опасни инфекциозни заболявания, така че трябва да се отървете от тях незабавно. Ако във вашата къща или апартамент са се появили мишки, тогава най-сигурният начин да ги унищожите е с помощта на сода за хляб.

Смесете тази подправка с брашно и добавете захар, която трябва да бъде два пъти повече. Сложете тази смес в малки контейнери или капачки, които трябва да се поставят там, където са забелязани следи от местообитанието на мишките.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X