Напишете дума/думи за търсене

Как да избелим вещите със сода за хляб

Содата за хляб намери приложение в много области на бита. Прането на дрехи с добавяне на сода за хляб ще осигури белотата и яркостта на тъканите, ще помогне за премахване на петна и на нежеланите миризми.

Содата за хляб поради своите химични свойства действа като ефективен дезодориращ и естествен прах за пране.
Тя умножава ефекта на използвания препарат и омекотява тъканта.
В допълнение, содата дезинфекцира пералнята.

Как да избелим вещите със сода за хляб?

Прахът за пране е синтетичен продукт, който може да предизвика алергична реакция, а содата насърчава разпенването и омекотява водата (балансирано ниво на pH). Поставете половин чаша сода за хляб във водата, докато пералнята плакне.
Натриевият бикарбонат ще помогне да се премахнат дори стари петна по тъканта.

Преди да сложите в пералнята, накиснете дрехите във вода със стайна температура, прибавете сода и тъканта ще запази яркия си цвят, а белите одежди няма да пожълтяват.

Ако има постоянна миризма върху дрехи или кърпи, киснете ги цяла нощ в разтвор от сода.
Ще имате нужда от 200 г сода бикарбонат, 4 л вода. На следващия ден пуснете в пералнята на съответната програма.

Изпиране със сода в пералня
Изсипете половин чаша сода в контейнера с перилен препарат. За да засилите ефекта на избелване, добавете цяла чаша сода или оцет.

Премахване на петна

Содата може да действа като естествено средство за отстраняване на петна. Разтворете 1 с.л. сода във вода до пастообразна консистенция. Водата може да бъде заменена с кислородна вода или оцет. Тази паста ще се справи с петна от мазнини, храна. Нанесете пастата върху цялата повърхност на петното и я разтрийте леко. След 15 мин изплакнете.
Старо петно може да се разтрие с четка за зъби. Не се препоръчва да търкате деликатни тъкани. Изплакнете старателно в топла вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X