Напишете дума/думи за търсене

Картофи против ръжда, петна и още куп необичайни употреби в домакинството

Картофите могат да бъдат приготвени по десетки вкусни начини, но това не е единствената им функция.

Предлагаме ви списък с 13 неочаквани ситуации, при които картофите могат да станат ваш най-добър приятел.

1. Отървете се от ръждата лесно
Нарежете картоф наполовина. След това вземете малко сода за хляб, сол или препарат за съдове. Потопете рязаната част на картофа в избрания от вас продукт и го разтривайте върху ръждивия предмет, докато не се почисти.

2. Премахва петната

Измийте няколко сурови картофа и ги настържете в купа, напълнена с 500 мл вода. След това извадете зеленчуците и добавете същото количество вода. Изчакайте 10-15 минути. Натопете гъба в течността и натрийте петното добре, а след това изплакнете с чиста студена вода.
Ако сте оцветили ръцете си с горски плодове, цвекло или друга храна, просто нарежете картоф на половинки и разтрийте ръцете си.

3. Пази кожените обувки чисти и блестящи
Нарежете картоф наполовина и разтрийте цялата повърхност на обувките. Оставете за 5 минути. На този етап те ще изглеждат матови и посивели. Не се притеснявайте, това е абсолютно нормално. Избършете обувките с мека суха кърпа, докато отново не станат лъскави.

4. Лъска почернели сребърни съдове
Нарежете и сварете няколко картофа. Извадете зеленчуците и във водата сложете приборите за час. Извадете и почистете с мека четка.
Изплакнете с чиста вода и избършете с хартиена кърпа.

5. Кажете „не“ на замъглените стъкла
Ако сте човек с „4 очи”, знаете колко е дразнещо, когато дори не може да изпиете чаша горещо кафе или да влезете в топла стая през зимата, без да сте абсолютно заслепени за няколко минути. Не се притеснявайте, картофите ще ви помогнат.
Просто нарежете картофа наполовина, натъркайте стъклата на очилата и избършете с мека суха кърпа.

6. Прозорците скърцат от чистота
Натрийте половин картоф върху прозореца си и избършете със суха кърпа, докато заблести.

7. Направете си печати
Хайде да изместим фокуса си от всички тези скучни неща за възрастни. Спомняте ли си, че сте играли с печати в детството си? Може да направите такива за вашето дете с картоф, нож и боя. Бъдете креативни и се забавлявайте.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X