Напишете дума/думи за търсене

Неочакваните ползи от английската сол за домакинството и за здравето

Има някои продукти и вещи в домакинството, които никога не са достатъчни. Оцет, лимони, чисти чаршафи, дори лак за нокти. Сега към списъка на мултифункционалните майстори влиза и английската сол, позната още като магнезиев сулфат.

1. Вади трескички от кожата

Няма нужда да се потите пет часа, докато успеете да хванете и издавите дървената трескичка от пръста си. Поръсете малко английска сол около раната и задачата ви ще стане в пъти по-лесна.

2. Ароматизатор за стая

За да направите дома си уханен, сложете в шишенце 1 ч.л. английска кол, добавете няколко капки етерично масло от любимия ви цитрус и допълнете с вода. разклатете добре и пулверизирайте на воля.

3. Омекотител за дрехи

Смесете 1 ч.ч. с 10 капки от предпочитаното от вас етерично масло и изсипете 1/4 ч.ч. от сместа в отделението за омекотител на пералнята.

4. За миене на пералния

От време на време и този уред трябва да се чисти, ако искаме одеждите ни да са светещи. Сложете вместо прах количество, достатъчно за едно пране, и пуснете пералнята да се „изпере“.

5. Таблетки на съдомиялна

Ако не ви се нравят химизираните таблетки, с които миете чиниите в съдомиялната, тогава комбинирайте английската сол с боракс, сода бикарбонат, лимонена киселина, оцет, натриев карбонат (калцирана сода) и етерични масла и напълнете формички за лед с микстурата. Приберете в камерата и използвайте следващия път при миенето на съдове.

6. Грижа за кожата на лицето

Английската сол прави кожата нежна, овлажнява и екфолира. Добавете малко от нея в крема си за лице или в тоника си за почистване, потъркайте внимателно лицето и отмийте. Освен това вижда сметката на черните точки и акнето. Добавете 1 ч.л. от нея и 1 капка йод в 1/2 ч.ч. вряща вода. Натопете тампонче и нанесете върху засегнатите зони.

7. Избелва синините

Не е нужно да се разхождате цяла седмица с доказателствата за вашата непохватност. Смесете 2 с.л. английска сол с малко вода, за да се получи паста. След това я нанесете върху синината.

8. Лекува здравословни неразположения

Независимо дали сте с главоболие, махмурлук или стомашни проблеми, английската сол се притичва на помощ. Смесете 1 ч.л. от нея в малко вода и изпийте, за да промиете организма си и да добавите малко лечебен магнезий в тялото.

Ако пък усещате болки в мускулите заради болест, тогава натопете краката си във вода, с разтворена в нея английска сол. Това ще успокои болката, ще отпусне сухата кожа и ще спите по-добре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X