Напишете дума/думи за търсене

Лесни и ефикасни начини домът да заухае божествено

Добавете овесена каша в кошчето за боклук, напръскайте с парфюм електрическа крушка и сварете малко омекотител за тъкани в чайник. Може да звучи като глупост, но тези домакински трикове със замах се справят с неприятните миризми у дома.

Омекотителят за дрехи е чудесен продукт и има много повече начини да го използвате в домакинството освен при пране. Изсипете една мерителна чаша омекотител във вряща вода - ароматът ще се изпари с водата и ще се разпространи из цялата къща. Може също да използвате канела или карамфилче.

Когато трябва да премахнете лошите миризми от дома си, добре е не само да се опитате да ги прикриете, но и да намерите източника и да се отървете от него. Направете свой собствен ароматизиран почистващ оцет с пресни билки и с лимонова или портокалова кора само за няколко минути.

Доказан от хилядолетия метод - използване на етерични масла. Може да ги сварите, да напоите плат, да ги добавите към торбичката на прахосмукачката, към дифузери или овлажнители.

Екстрактът от ванилия не е само за готвене, но и за създаване на сладък аромат в къщата. Накиснете гъба в екстракт от ванилия и я поставете в топла купа. Може да не изглежда визуално ефектно, но определено работи.

Друг чудесен начин да се отървете от неприятните миризми и да пречистите въздуха са дървените въглища. Въгленът не само филтрира миризмите, но също така вижда сметките на бактерии и алергени.

Содата за хляб е едно от най-известните, универсални инструменти в домакинството. Сред другите характеристики сода за хляб неутрализира миризмите и дезодорира килимите.

Ароматната свещ винаги е добър вариант за дома, тъй като създава уютна атмосфера и придава приятна, ненатрапчива миризма.

Ако не ви харесва да горите свещи или да използвате етерични масла, друг чудесен начин да направите миризмата в дома си вълшебна, е хубаво да сварите няколко резенчета ябълка и пръчици канела в малко количество вода.

Този трик може да ви се стори забавен, но наистина работи. Напръскайте малко парфюм върху студена крушка - когато загрее, той ще разпространи аромата навсякъде.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X