Напишете дума/думи за търсене

Как да изчистим миризмата от вещите втора ръка

Когато става въпрос за дрехи втора ръка, много от вас сигурно имат притеснения, свързани с хигиената. Вероятно знаете, че натрапчивата миризма, която присъства в тези магазини, е от химикалите, с които се обработва всичко втора ръка. Този тип химикали дезинфекцират напълно дрехите и аксесоарите, но е добре да ги почистите до напълното изчезване на неприятния мирис.

Винаги е добре да гледате етикетите, където са посочени спецификите на пране на дадените дрехи, но е твърде вероятно да липсват такива.

Ако сте се сдобила с кожена дреха, вероятно знаете, че няма как да бъде изпрана с вода. Химическото чистене на този тип облекла пък вероятно струва повече, отколкото сте изхарчили за нея, затова вариантът е да изперете внимателно на ръка подплатата, без да мокрите самата кожа, която после да минете няколко пъти с мек памучен парцал, напоен с прясно мляко и да оставите да изсъхне на въздух.

След третото минаване с мляко от миризмата не би трябвало да остане и помен.

Ако находката ви е колан, който има и кожена, и текстилна част, използвайте тоалетно мляко за лице или тяло, за да го почистите.

И помнете, че в този тип магазини има доста неползвани неща, макар и от стари колекции, които са с оригиналните си етикети или са обличани един единствен път. Очакват само да ги откриете и да се убедите сами в качеството им.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X