Напишете дума/думи за търсене

За нищо на света не купувайте тези вещи на втора ръка

Може да е много изкушаващо да се пазаруват вещи и уреди втора ръка.

Хем спестявате пари, хем няма да тътрузите крака по моловете, за да търсите най-подходящата за домакинството ви пералня или автомобилни гуми.

Няма нищо лошо в това човек да си прави сметка, но понякога тя излиза крива.

Има продукти, които не си струват риска и които задължително трябва да се купуват чисто нови. Дори и за малко повече пари.

Чували сте приказката „Не съм толкова богат, че да си купувам евтини неща“, нали?

С кои вещи не трябва да правим компромиси и винаги да ги предпочитаме в чисто новия им вариант?

Детско креватче

Дори и да се водите от идеята, че това легълце бързо ще бъде израснато от вашето дете, по-добре не ставайте скъперник и купете ново креватче за бебето си. Може и на пръв поглед да изглежда почти ново, но не е ясно коя жизненоважна част от него може да липсва в цялата картинка. Току-виж липсата на едно болтче доведе до ситуация, която да застраши живота на детето.

Матраци

Съгласете се, че не е много хигиенично да спиш там, където някой друг се е потил поне една петилетка. Да не говорим, че най-вероятно това ложе е пълно с акари. Помнете, че животът на един матрак варира от 7 до 10 години.

Лаптопи

Зависи от модела на въпросната джаджа, но техният живот не е особено дълъг. Да не говорим, че почти никой не дава гаранция за технологиите втора ръка. Освен това лаптопите са едни от най-удряните, изпусканите, заливаните с кафе, кола, вино и прочие напитки високи технологии. Така че не се учудвайте, ако половината му клавиатура не работи.

Плюшени играчки

Повечето от тях не са особено скъпи, но ако сте решили да подарите гигантска мечка или пони в реален размер, със сигурност ще трябва да се охарчите. И по-добре, отколкото да ги купувате на старо, защото те са пълни с акари, често и с въшки, напоени са със слюнките на други деца и са фрашкани с бактерии. Ако решите да купите такава играчка втора ръка, пригответе се за чести посещения при доктора и за по-големи сметки за лекарства.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X