Напишете дума/думи за търсене

Идеи за ново хоби, което да е по джоба ни

Някои колекционират ретро автомобили, други шедьоври на художественото изкуство. Трети събират марки и монети. Познавате и такива, които са лудо запалени по цветята или кулинарията. Чудите им се как успяват да намерят и време, и пари за странични заниманията. На вас все нещо не ви достига. Графикът ви е пълен с ангажименти, положението със средствата е „за кое по-напред“. Пък и не сте сигурни точно коя щуротия да превърнете в свое хоби. Всъщност то може съвсем да не е времепоглъщащо и да не струва много. Само трябва да прегърнете идеята.

Завъртете се в кухнята
Вече ви е дошло съвсем до бретона да размахвате черпака. Готви закуска, готви за обяд, пак около печката за вечеря. Досадно е, но не и ако го правите за развлечение. Купете си книга с лесни и бързи рецепти, потърсете такива онлайн. Или просто експериментирайте с това, което вече знаете, можете и така или иначе имате в хладилника.

Хванете плетката или бродерията
Не, тези занимания изобщо не са за стари хора. Никой не е казал, че трябва да се пробвате с изплитането на шушони и ушиването на гоблен. Но с малко видео уроци може да хванете цаката и удоволствието да си изплетете атрактивна чанта или секси туника за лятото на една кука. Инвестицията за цялото начинание няма да ви коства повече от чифт сандали.

Реставрирайте или състарете нещо
Дайте нов живот на старите столове в мазето. Претапицирайте ги или ги облечете в свежи калъфи. Лакирайте най-после масичката за кафе. Или сменете десена на абажура в спалнята. Като добиете увереност, може да се пробвате и със скрина от сватбата на баба ви. Той и без това е доста винтидж.

Научете нов език
Защо не. Кога за последно сте отваряли речник и сте сричали чужди думички. Сега поне няма за къде да бързате. Не ви притиска график с уроци и върволица с домашни. Имате пълна свобода да се самообучавате когато и колкото пожелаете и това да не ви струва почти нищо. А ако изберете да се заемете с по-екзотичен език, ще има с какво да забавлявате не само себе си, но и приятелите. Нищо чудно да намерите последователи.

Посветете се на фотографията
Снимайте на посоки като за начало или пък напълно целенасочено подберете интересни за вас места или неща и ги увековечете. Ще кажете, че фото оборудването не е без пари и ще бъде вярно. Но може да започнете с апаратура от по-нисък клас и с втора ръка.

Влезте в градината
Не бързайте с оправданието, че нямате такава. Градината може да е на балкона, зад блока или къщата, в саксия на перваза. Хубавото е, че може да я засадите в пръст от гората, със семенца на заем или за стотинки, в саксия от метална консерва дори.

Опознайте мястото, на което живеете
Знаете ли каква е историята на вашата улица. На кого е кръстена и кога. Как се е казвала преди и защо. Сега пресечете и обследвайте съседната, и пряката вдясно също. Загриза ли ви любопитството, а защо не с колело. Не пречи, ако хобито е повече от едно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X