Напишете дума/думи за търсене

Финансови съвети за семейни жени

Колкото и да вярваме във вечното на любовта, 45-50 процента от браковете завършват с развод. Процентът на жените, които след края на брака не успяват да се задомят повторно, заради това, че са родители, е 84.

Ако и вие попаднете в тази класация, е по-добре да сте подготвени. Финансовата независимост не е въпрос само на пари.

Статистиката показва, че независимите жени са по-силни психически и са по-способни да се грижат за себе си.

Бъдете наясно със семейния бюджет

В много семейства мъжете се грижат за бюджета. Включете се в плащането на сметките. Така ще сте наясно кои разходи кога се плащат, което ще ви даде възможност да направите по-добър разчет на месечните си финанси.

Образовайте се

Колкото повече знаете за финансите и инвестиционните процеси, толкова по-добре за вас. Може да научите повече от специализирани сайтове, да прочетете някоя книга по темата или да се запишете на курсове.

Бъдете егоисти

Колкото и зле да звучи, да сте егоист за личните си финанси всъщност, ще помогне да подобрите живота и на другите. Финансовата сигурност намалява стреса и ви дава възможност да бъдете по-търпеливи със семейството си и по-продуктивни на работното място.

Харчете само за необходимото

Твърде често жените харчим не за себе си, а за семейството. За разлика от мъжете, които биха инвестирали много пари в нещо, което им трябва лично на тях.

Имаме склонност да купуваме непотребни вещи само защото са на изгодни цени. Отървете се от този навик. Възпитайте и у децата си финансова култура.

Открийте си собствени сметки

Много двойки споделят общи сметки. Това е добре, ако вашият съпруг е финансово отговорен. Но ако той има лоша кредитна история, е по-добре да имате отделни спестявания или разплащателна сметка. Това ви дава финансова автономност и ви помага да станете по-добри в спестяването и бюджетирането.

Пенсионни сметки

Финансовите консултанти препоръчват да си откриете пенсионна сметка в деня, когато започвате работа. В действителност, често хората не мислят за далечното бъдеще, но за жените е важно да следят пенсионните си спестявания, защото те са по-склонни от мъжете да започват нова работа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X