Напишете дума/думи за търсене

Как да ухаем свежо, ако нямаме достъп до баня няколко дни

Душът е важна част не само за телесната ни хигиена, но и за социалната ни. Едва ли някой тотален миризливец може да се похвали с прекалено много приятели около себе си. Не защото не е добър човек, просто на никого не му се общува със скунксове.

Въпреки това дори на най-големия чистофайник може да му се случи да изпадне в ситуация, която да направи невъзможно за него ежедневното взимане на душ. Когато и ако това се случи, е добре да поддържаме някои навици, за да не разпръскваме зловоние.

Предлагаме ви 9 начина, които ще ви помогнат да ухаете свежо, въпреки че не сте се къпали няколко дни.

1. Масло за тяло
По-добре е да използвате парфюмно масло за тяло, отколкото парфюм, ако нямате достъп до душ, защото миризмата на маслото остава по-дълго върху кожата.
Може да изберете по-фин аромат, с по-естествен мирис и да го втривате в кожата през целия ден.

2. Бебешки кърпички
Бебешките кърпички са добър вариант, за да се почувствате чисти до известна степен, тъй като те може да елиминират бактериите, отговорни за лошите миризми.

3. По-често се дезодорирайте
Използването на дезодорант помага да убиете миризмата на потта. Допълнителните слоеве може да увеличат ефекта му, както и да убият бактериите, така че пръскайте се по-често през деня.

4. Смяна на бельото
Доста хора се потят обилно в зоната на интимните части. Смяната на бельото може да сведе до минимум лошата миризма, която се появява като резултата от изпотяването.

5. Смяна на чорапите
Краката са от частите на тялото, които се потят най-много, причинявайки доволно неприятна миризма. Редовната смяна на чорапите ще намали до минимум зловонието. Добра идея е да слагате талк във вътрешността на обувките.

6. Избягвайте лук, чесън и подправки
Ние сме това, което ядем, а някои храни може да засилят лошата миризма на тялото. Ако нямате възможност да прекрачите прага на баня, най-добре яжте зеленчуци и плодове, избягвайки лук, чесън и някои остри подправки.

7. Избягвайте тесни дрехи
Тесните дрехи може да затоплят някои части от тялото, причинявайки потене и лоша миризма в тези зони. Свободните дрехи ще ви помогнат да останете по-свежи за по-дълго време.

8. Използвайте сух шампоан
Сухият шампоан ще съживи косата ви и ще премахне мазния й вид. Той ще придаде на косата по-свеж вид и ухание, може и да ви помогне да добавите повече обем на прическата.

9. Хидратирайте кожата
Хидратирането също може да ви помогне за по-свежата телесна миризма. Затова пийте много вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X