Напишете дума/думи за търсене

8 начина да се отървем от лошия дъх, идващ от стомаха

Лошият дъх може да бъде много смущаващ и повече от 80 милиона души страдат от него по целия свят. Докато обикновеното изплакване с вода за уста може да свърши работа, не може да носите мивка на интервю за работа или на среща. Но прясна ябълка или дъвка със сигурност дават възможност за свеж дъх.

За да усмихвате, без да се притеснявате от вонящите изпарения от устата ви, „МИЛА“ направи списък с 10 хранителни продукта, които могат да задържат лошия дъх на километри.

1. Дъвчете морков, целина или ябълка

Ябълките и морковите подобряват храносмилането и поддържат храносмилателната система здрава. Това означава, че няма да има повече газообразуване в стомаха, което ако излезе през устата, може да причини неприятна миризма. Също така пресните плодове и зеленчуци насърчават производството на слюнка в устата, което може да отмие бактериите, причиняващи лош дъх, намиращи се върху зъбите, езика и венците.

Празният стомах може също да причини лош дъх, защото това води до натрупване на киселина.

2. Яжте зелени зеленчуци

Лошият дъх може да бъде симптом на киселинен рефлукс или други храносмилателни разстройства. Тези проблеми рядко ще се появят, ако имунната ви система е силна. Консумирането на зелени зеленчуци е чудесен начин да повишите имунитета си. Те са богати на хлорофил - пигмента, който растенията използват за фотосинтеза, за да абсорбират енергия от слънчевата светлина. Хлорофилът също е ефективен естествен дезодорант и може да премахне всякаква миризма от устата.

3. Станете приятели с кисело мляко

Добрите бактерии, присъстващи в киселото мляко, подпомагат храносмилането. Това поддържа стомашно-чревния тракт здрав, като по този начин намалява шансовете за лош дъх.

Освен лошата храносмилателна система натрупването на сулфитни съединения в устата може да причини лош дъх. Добрите бактерии, присъстващи в пробиотиците, понижават нивото на присъстващите в устата сулфитни съединения.

Когато купувате кисело мляко, просто бъдете сигурни, че пропускате тези с добавена захар.

4. Консумирайте череши

Метантиол е съединение с мирис на гнило зеле и често е отговорно за лошата миризма на устата. Яденето на череши се оказа ефективен антидот срещу тази миризма, както и марулята.

5. Няма нищо по-добро от чаша зелен чай

Пиенето на зелен чай има много ползи за здравето, които включват подобряване на мозъчната функция и намаляване на риска от някои форми на рак. Освен това помага при детоксикация на тялото и по този начин намалява както лошата миризма на тялото, така и лошия дъх. Зеленият чай съдържа антиоксиданта катехин, който помага в борбата с бактериите в устата, които причиняват зловоние.

6. Цитрусовите плодове са лоши за бактериите и са полезни за нас

Лимонената киселина в цитрусовите плодове прави условията несъвместими за растежа на бактериите в устата и в храносмилателния тракт.

7. Чаят от джинджифил с лимон е чудесен дезодорант за уста

Джинджифилът има много лечебни свойства. Добавянето му към вашата диета може да лекува разстроен стомах, който може да е причина за смрадливи изпарения от устата. Дори и да не обичате чай, може просто да изплакнете устата си с джинджифилова отвара, подправена с лимон. Джинджифилът ще помогне при маскирането на миризмата, а лимонената киселина в лимона ще затрудни развитието на бактерии.

8. Забравете за бирата

Като поддържате устата си хидратирана, вие изплаквате останките от храна и мъртвите клетки. Това ще помогне за предотвратяване на растежа на бактериите в устата. Питейната вода също е от съществено значение за много други метаболитни процеси. Така че се хидратирайте с вода, а не с бира.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X