Напишете дума/думи за търсене

Грешки в личната хигиена, които късат нервите на всички

Истината е, че пропускането на душа преди излизане от вкъщи, избягването на носене на чорапи и прочие хигиенни неща, които се подразбират от само себе си, може да доведат до сериозни здравословни проблеми и социални последици.

Кои са често срещаните грешки в личната хигиена, които е крайно време да пенсионирате.

Носене на обувки без чорапи

Носенето на обувки без чорапи може да ви изглежда модерно и уж естетически добре издържано, но миризмата, която причинява, изобщо не е привлекателна. Носенето на чорапи помага срещу смърдящи крака, тъй като те абсорбират потта и да намалят миризмата. Ако не искате да се виждат над обувките ви, на пазара се предлагат доста видове „невидими“ чорапи.

Миене само на зъбите

Повечето хора просто мият зъбите си, но това не е най-добрият начин за свеж дъх. За да предпазите себе си и околните от лош дъх, не пропускайте да четкате езика, да чистите междузъбното пространство с интердентална четка и да плакнете устата два пъти на ден с антибактериална вода.

Бъркане на дезодоранта с антиперспирант

Дезодорантът и антиперспирантът не са едно и също и объркването им може да причини миризливи подмишници. Докато дезодорантите контролират миризмата, антиперспирантите блокират потта. Всъщност използването на двете едновременно е най-добрият начин да кажете „чао“ на потните и миризливи подмишници.

Пропускане на редовното къпане

Няма нищо по-лошо от това да влезете в обществено пространство и да го вмиришете с телесния си аромат. Има хора, които се къпят веднъж в седмицата, но това освен че е отживелица, е и крайно отблъскващо за околните. Най-добре се къпете сутрин преди излизане от дома и вечер преди лягане. Или поне веднъж в деня.

Мръсните нокти

Няма нищо по-лошо от това да забележите колко мръсни са ръцете на някои хора, особено когато трябва да се ръкувате с тях. А най-страшно е, когато може да разберете по мръсотията от ноктите какво са правили в последните няколко денонощия. Така че не забравяйте да чистите и тях, а не само кожата на дланите си.

Непокриване на устата при кашляне или кихане

Приблизително 1 от всеки 4 души не покрива устата си, когато кашля или киха. Важността на този прост, но игнориран навик е да се предотврати разпространението на микробите във въздуха, който хората около вас дишат.

Изхвърлянето на женски хигиенни продукти по грешен начин

Единственият продукт, което може да хвърляме в тоалетната, е тоалетната хартия. Тампоните и превръзките могат да запушат дренажната система, често причинявайки сериозни щети на целия канал. Препоръчителният начин за изхвърляне на тампоните е превръзките е да бъдат увити в тоалетна хартия и изхвърлени в кошчето.

Носенето на обувки в дома

Някои хора не се събуват, когато влязат в дома, независимо да ли е техен или не, но нямат представа колко мръсен е този навик. Проучванията показват, че върху един чифт обувки се съдържат 421 000 единици бактерии от външната страна и 2887 от вътрешната страна.

7 причини за металния вкус в устата

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X