Напишете дума/думи за търсене

С какво да тушираме неудобствата от гастро-езофагеалния рефлукс

Гастро-езофагеалният рефлукс (ГЕР) е състояние, при което се наблюдава преминаване на стомашно съдържание в хранопровода. То може да увреди лигавицата на хранопровода и да причини нейното възпаление. ГЕР засяга пръстена на мускула между хранопровода и стомаха.

Негови симптоми биха могли да бъдат болка в гърдите, хрипове, проблеми с дишането, горчив вкус в устата, суха кашлица, неспокоен сън, стегнато гърло, лош дъх. Може да бъде предизвикано от стрес, някои антидепресанти и успокоителни, високи нива на хормоните по време на бременност, често ядене на мазни, пържени храни,от пушене, от алкохол, от пиене на газирани напитки, от ядене преди сън, от ядене на огромни порции храна.

Болестите, които отслабват езофагеалния мускул, са склероделма и хиаталната херния.

Натурални илачи

Ябълков оцет

Може и да звучи странно киселинна напитка да цери проблем, свързан с киселини, но ябълковият оцет е от добрите киселини. Сложете 1 ч.л. оцет в 1/2 чаша вода и пийвате по глътка, докато вечеряте.

Джинджифил

Известен е с това, че абсорбира стомашната киселина, а като вторичен ефект успокоява нервите. Може да го приемате под формата на капсули или под формата на чай. Консумирайте веднъж на ден след вечеря.

Семена от див копър (резене)

Това растение е особено подходящо за хора с храносмилателни проблеми. В неговите семена се съдържа съставката анетол, която потиска спазмите на стомаха и на червата. След всяко хранене дъвчете по половин чаена лъжица от тези семена.

Чай от анасон и лавандула

Смесете равни части анасонова семе и лавандула. Кипнете 2 1/2 ч.ч. дистилирана вода. Излейте малко повече от 1 ч.л. от билковата смес. Оставете да кисне 5 мин. Излейте и останалото количество вода и добавете малко мед за подсладител.

Пийте по 230 г чай всяка сутрин и същото количество вечер, за да се отървете от неприятните киселини.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X