Напишете дума/думи за търсене

10 сигнала на тялото, които не трябва да пренебрегваме

Вашето тяло има начин да говори с вас и е важно да слушате внимателно какво се опитва да ви каже. Обръщайте внимание на сигналите, които ви дава, като промени в цвета на някои части от тялото или усещания, които ви се струват необичайни.

1. Розови стъпала

Производителите на лосиони за крака често обещават, че ще имате нежни и меки "бебешки стъпала". Но ако забележите, че краката ви са наистина розови и кожата изглежда тънка и набръчкана, трябва да направите кръвен тест, за да проверите нивата на кръвната захар. Този симптом може да показва метаболитен проблем, включително диабет. Лекарят, който трябва да посетите, е ендокринолог.

2. Усещане за прегръдка

Прегръщането невинаги е хубаво. Ако понякога се чувствате така, сякаш някой ви прегръща наистина здраво или все едно сте вързан около кръста или краката, трябва да направите няколко теста, за да изключите риска от множествена склероза. Може да имате и неприятни усещания в ръцете и краката, все едно носите ръкавици или тежки обувки. Усещането може да варира от дразнещо до много болезнено. Лекарят, който трябва да посетите, е невролог.

3. Изтъняване на веждите

Ако забележите, че веждите ви стават по-тънки, трябва да посетите лекар и да проверите щитовидната жлеза. Това може да бъде един от симптомите на хипотиреоидизъм. Лекарят, който трябва да посетите, е ендокринолог.

4. Подути пръсти на краката

Независимо дали кожата ви има нормален цвят, не усещате дразнене, нито сърбеж, но пръстите ви приличат на наденички, трябва да потърсите медицинска помощ. Този симптом може да доведе до псориатичен артрит. Лекарите, които трябва да посетите, са дерматолог и ревматолог.

5. Загуба на апетит

Ако не ви се яде, не трябва да го считате за подарък от боговете. Изпитате ли внезапна загуба на апетит и забележите, че губите тегло, това може да е симптом за метаболитно разстройство. Ако имате също киселинен рефлукс, това може да е признак на гастроезофагеална рефлуксна болест. Лекарят, който трябва да посетите, е гастроентеролог.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X