Напишете дума/думи за търсене

10 сигнала на тялото, които не трябва да пренебрегваме

6. Сърбяща кожа

Ако кожата ви сърби без причина, това може да е признак на диабет. Но преди да посетите лекар, проверете засегнатия участък. Сърбежът може да се дължи на ухапване от насекоми или алергична реакция към нов лосион или нискокачествена материя дрехи. Ако никоя от тези причини не обясни сърбежа, трябва да потърсите медицинска помощ. Лекарят, който трябва да посетите, е ендокринолог.

7. Нетърпимост към затворените пространства

Ако сте един от онези хора, които винаги искат да отворят прозорците в обществения транспорт или у дома, и е по-лесно да дишате навън, отколкото на работното място, тогава трябва да тествате сърцето, за да изключите риска от сърдечна недостатъчност. Може да се наложи тест на щитовидната жлеза, тъй като хипотиреоидизмът е придружен с този симптом. Лекарят, които трябва да посетите, са кардиолог и ендокринолог.

8. Нетърпимост към отворените прозорци

Ако ви е студено дори през лятото, ще трябва да проверите щитовидната жлеза. В тялото ви може да няма достатъчно йод, а този недостатък може да доведе до хипотиреоидизъм. Лекарят, който трябва да посетите, е ендокринолог.

9. Внезапни пристъпи на клептомания

Желанието да откраднеш нещо малко, дори ако лесно можеш да платиш за него, може да е първият признак на деменция. Обърнете особено внимание спрямо по-възрастните си роднини. Лекарят, които трябва да се посетят, са психолог, невролог, психиатър.

10. Промени в ноктите

Ако забележите, че ноктите ви се променят и стават все по-дебели и по-широки, това може да означава, че имате сърдечни проблеми. Дори и да се окаже,че сърцето е здраво, този сигнал може да е симптом на патологичен процес в тялото, който може да бъде причинен от множество заболявания, така че трябва да направете пълен преглед.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X