Напишете дума/думи за търсене

Хуминовата киселина се грижи за щитовидната жлеза

Когато нивото на минералите спадне в организма ни, то нивото на здравословните ни проблеми осезаемо се покачва.

Много от сърдечните заболявания се асоциират с дефицита на минералите мед, селен, калий и хром. Недостигът на магнезий може да бъде свързан с щитовидната жлеза, ендокринната система, костите.

Невинаги може да си доставяме необходимото количество чрез храната, затова на помощ идват хуминовата и фулвиновата киселини. Още от древни времена тези биоактивни съставки са използвани в различни култури за поддържането на здравето и могат да бъдат намерени в шиладжита - най-важния продукт в аювердичната медицина, в мумиото и в хумата.

Влияят положително на бронхита
Редовното приемане на хуминова и фулвинова киселини помагат за бързото преодоляване на настинката. Освен това влияят положително върху хроничния бронхит.

Грижат се за щитовидната жлеза
Инжекциите, които съдържат тези компоненти, имат 90-процентна ефективност, що се отнася до стопирането на растежа на тумори на щитовидната жлеза.
Подобряват съня, облекчават болката и изхвърлят пестицидите от организма. Балансират електролитите. Засилват имунната система, което пък е чудесен бич срещу различни вируси. Намаляват вредното влияние на свободните радикали.

Удачни са при кожни заболявания
Тази киселина се използва за маски, лапи и бани, които помагат за различни кожни заболявания. Особена ефикасна е при рани.

Снабдяват с минерали
Хората в активна възраст се разделят с минералите в организма си чрез потта.
А тези, които се занимават ежеседмично с физическа дейност и спорт, имат нужда от повече минерали, аминокиселини, фитонутриенти и витамини. Затова е добре да включат като хранителна добавка хумусна киселина.

Имат антиейдж ефект
Пациенти на възраст 60-90 години, които са третирани с фулвинова киселина, подобряват апетита си, спят по-добре и са доста по-енергични. Имат добър антиейдж ефект, както и влияние срещу симптомите на деменция.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X