Напишете дума/думи за търсене

Необичайни употреби на безопасната игла в домакинството

Мнозина вярват, че носенето на безопасна игла от вътрешната страна на дрехите пази от уроки. Може и така да е, а който е суеверен, нека опита! Тя обаче може да е красив аксесоар и да служи полезно в ежедневието ни.

Безопасната игла има способността да е мъничък гръмоотвод, чрез който да се отвежда статичното електричество от синтетичните материи. Забождането на всеки чифт чорапи гарантира, че няма да ровим и да се ядосваме, когато трябва да ги обуем.

Ако искате да съедините тъмните пердета, защото сте ужасно уморени посред бял ден и трябва да поспите, използвайте безопасни игли. Понякога забравяме, че пастата за зъби или кремът са на привършване и не купуваме нова опаковка навреме. В същото време в старата има още, но е трудно да го извадим. Малка дупчица от безопасна игла ще помогне да се изстиска всичко докрай. А ако искате пестелива употреба, може изобщо да не отваряте тубичката от класическото място и да разчитате на въпросната дупчица през цялото време.

Дупките на солницата и пиперницата и други подобни места се чистят по-лесно, ако през тях се прекара безопасна игла. С нейна помощ лесно се движи цип, на който се е откъснал държачът. Иглата помага и за красивото оформяне на тортата - пробийте дупчици по глазурата и леко ги запълнете с крем в друг цвят. А за това, че с безопасни игли може успешно да се скрият презрамките на сутиета, знаят повечето дами!

Снимки pixabay, novate

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X