Напишете дума/думи за търсене

Необичайни употреби на аспирина в домакинството

Той е едно от лекарствата, от които има във всеки дом постоянно. Доказал във времето полезното си въздействие върху здравето аспиринът наистина е универсален. Защото може да се използва за още куп неща.

Мивката в банята ще изчистите много по-бързо и ефективно, ако стриете 5 таблетки аспирин, които после добавите към обичайна използвания миещ препарат.

Ако пък мивката е запушена, на помощ идва разтворимият аспирин. Пуснете няколко таблетки от него в канала и сипете малко оцет. Така ще прочистите стените на канала от отлагания, а с помощта на вакуум всички нечистотии ще изтекат.

Мнозина са се ядосвали, когато в студена утрин се окаже, че не могат да запалят двигателя на колата заради паднал акумулатор. Събуждането" му може да стане, като във всяко гнездо се постави по една таблетка разтворим аспирин. Тя ще влезе във взаимодействие със серните съединения и ще създаде заряд.

Скоро и домашната градинка ще се събуди за новия сезон, а защитата й от вредители може да стане, като хапчетата от цяла опаковка аспирин се разтворят в 5 литра вода. С част от нея поливайте, а с друга напръскайте растенията.

Петна от пот и кръв по светли дрехи може да отстраните, като в чаша с вода разтворите 4 таблетки аспирин и намажете петното. Оставете да действа 3 часа и после изплакнете.

Аспиринът е добър ексфолиант. Затова ако имате нужда от почистване на лицето, не се колебайте - разтворете в съвсем малко количество вода 3 - 5 таплетки и се намажете, като избягвате зоната около очите и устните. Оставете да действа до изсъхване и изплакнете.

Загрубялата кожа на стъпалата омеква, ако разтворите няколко таблетки в малко лимонов сок и нанесете сместта на проблемните места. Обуйте памучни чорапи и останете така 10 - 15 минути. Такава смес помага много и в борбата с черните точки, като се оставя върху лицето между 5 и 7 минути. За по-бърз резултат правете това няколко пъти седмично.

Болезнените сърбежи след ухапване от комари ще отминат по-бързо, ако натъркате мястото с аспирин, разтворен в мъничко вода.

Здрави плочки на ноктите без жълт цвят може да постигнете, ако си направите за 10 минути вана, в която има 2 таблетки аспирин, 200 мл топла вода, чаена лъжичка морска сол и капсула витамин А.

Повечето дами обожават да получават красиви букети с цветя. Ако сте от тях, може да удължите живота им, като сложите таблетка аспирин във вазата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X