Напишете дума/думи за търсене

Нестандартна употреба на алуминиевото фолио в домакинството

Освен, че с него ще приготвим прекрасно сочно месо, можем да го използваме при ремонт или вместо батерия, а защо не и за други полезни неща.

* Ако ще използвате много бои по време на ремонта, но не разполагате с голям брой тавички, може да застилате дъното с фолио. Когато ще сменяте цвета, просто съберете и изхвърлете, а после поставете чист лист фолио.
* Ако имате нужда от две батерии тип АА, но имате само една, може да удължите и удебелите малката от тип ААА с помощта на фолиото.

* Ако се налага да местите мебели, но ви е трудно, подпъхнете под краката или колелата съвсем лекичко фолио, прегънато на няколко пласта. После дръпнете и мебелите ще приплъзнат лесно.
* Увийте с фолио дръжките на вратите по време на боядисване, за да не се нацапат.
* Със смачкано на топка фолио може да изчегъртате замърсяване с ръжда.
* За да подострите ножицата, срежете с нея фолио, сгънато на няколко пласта.

* Времето за гладене се съкращава, ако увиете с фолио дъската. По този начин топлината от ютията се отразява и към страната на дрехата, която е отдолу, и няма да има нужда да я гладите.
* Ако имате градина и отглеждате домати, ще им помогнете да узреят по-бързо, ако поставите фолио между редовете. Причината е, че отразява топлината и слънчевите лъчи.
* С негова помощ ще предпазите от гризачи стволовете на разсада през есента. Необходимо е само да увиете стеблата с няколко слоя.
* За да не потъмняват сребърните бижута, поставете в кутията им топка алуминиево фолио.
* То ще свърши работа и като антистатик. Затова пуснете топка в сушилнята.
* Ако се налага спешно да премахнете гел лака си в домашни условия, трябва да напоите памучни тампони с лакочистител и да увиете всеки пръст с фолио.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X