Напишете дума/думи за търсене

Необичайни употреби на сапуна в домакинството

Сапунът има и други полезни функции освен почистването, които могат да помогнат в ежедневието.

Кои са те?

1. Чисти счупените стъкла

Счупените стъкла често са коварни, защото понякога фрагментите да толкова малки, че не може да ги видим с невъоръжено око. Ако не се изчистят добре от пода, може да нараним ходилата си. В този случай сапунът може да бъде много полезен. Вземете мокър сапун и го прекарайте върху зоната на счупване, за да оберете парчетата.

2. Вижда сметката на скърцащата врата

Всичко, което трябва да направите, е да разтрийте пантите със сапун. След това отворете и затворете вратата няколко пъти, така че той да се разнесе по целия механизъм.

3. Отблъсква вредителите от стайните растения

Сапунът може да помогне за убиване и отблъскване на обикновени вредители по стайните и градинските растения. Рецептата е проста. В 4 л вода разтворете 1 супена лъжица течен сапун и 1 супена лъжица растително масло. Със сместа пръскайте редовно растенията.

4. Прояснява огледалото в банята

Може да бъде досадно, когато след душ огледалото в банята се замъглява. Един сапун в случая е много удобен.
Внимателно натрийте стъклото. Няма нужда да правите дебел слой. След това с мека памучна или микрофибърна кърпа и полирайте огледалото, докато не стане отново блестящо.

5. Полира слънчевите очила 

Ако искате да полирате очилата си и да им попречите да се замъгляват, тогава ги облейте с хладка вода. Важно е да не използвате гореща вода, защото това може да намали живота на покритието. Сложете малка капка сапун на върха на пръстите си. Втрийте внимателно от двете страни на стъклата и след това полирайте с кърпа от микрофибър.

6. Запълва дупки от пирони
Дупките от пирони в стената могат да бъдат много дразнещи. Лесно е да се поправят дори без специални инструменти - всичко, от което се нуждаете, е сапун. Разтрийте сух сапун върху пролуките. След това с парцал махнете излишното.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X