Напишете дума/думи за търсене

Народна медицина за цветята

Ако живеете в къща с двор и обичате цветята, то тогава сте наясно, че грижата за красотата на градината понякога граничи с кръстоносен поход. Същото важжи и за собствениците на апартаменти, в които виреят завидно количество представители на флората. Какви природни методи да използвате, за да се радвате на прелестната хубост на цветята, които допълват външния уют на дома ви.

Срещу листни въшки

500 г свежа коприва (преди цъфтеж) се залива с 4 л вода, престоява 12 до 24 часа. Без разреждане се пръска срещу листни въшки.

Срещу брашнеста мана

500г свеж или 150г изсушен полски хвощ се накисва в 4л вода за около 24 часа, след това се вари 1 час. След изстиване се прецежда и се разрежда в съотношение 1:5. С така приготвената отвара се напръскват листата и се полива растението.

Срещу гъбични инфекции

1 средно голяма скилидка чесън се смачква и се залива с 1 л вода. Прецежда се и се оставя да изстине, след което се използува за пръскане, без да се разрежда. Има ефект и срещу акари.

Срещу насекоми

1 пълна чаена лъжичка се вари в 1 л вода. Прецежда се и се оставя да изстине. Пръска се неразреден срещу листни въшки, грудков хоботник, грахова листозавивачка, оси, както и по пътя на мравките.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X