Напишете дума/думи за търсене

Да се отървем от миризмата на старо у дома

Понякога изглежда почти невъзможно да се отървем от старата миризма в дома си. Не е нужно в него да живеят наистина възрастни хора, за да придобие този специфичен аромат.

Преди да започнете същинското почиствате, трябва да отстраните ненужни неща, поради което циркулацията на въздуха в помещението се нарушава. Да изперете и изсушите всички текстилни продукти. Не забравяйте да измиете прозорците и вратите, избършете праха от всички повърхности (дори от стените с ламперия). Почистете с дезинфектант няколко пъти.

Причината за неприятната миризма вкъщи често са бактерии или гъбички. Има няколко доказани трика, с които може да се отървете от нея.

1. Ябълков оцет
Добавете супена лъжица оцет към чаша вода, накиснете гъба в получения разтвор и старателно избършете мебелите (рафтове, шкафове отвътре и отвън, страничните повърхности на столове, дивани, легла) и подсушете. След седмица повторете процедурата.

2. Калиев перманганат
Със слаб разтвор може да третирате мебелите с тъмен цвят, а след това да ги подсушите.

3. Антибактериален спрей
Налейте няколко чаши вода в съд, добавете същото количество ябълков оцет и няколко капки от любимото си етерично масло, изсипете всичко в бутилка със спрей и напръскайте всички повърхности.

4. Разтвор за обработка на мека мебел
Изсипете две чаши вода в съд, добавете чаена лъжичка оцет и същото количество лимонена киселина, както и 20 мл течен сапун. Смесете всичко, докато се образува гъста пяна, и с гъба нанесете сместа върху мека мебел, оставете за няколко часа и избършете повърхността с четка.

За да предотвратите появата на неприятна миризма
- сложете в рафтовете и шкафовете лимонова кора
- поставете чинии на рафтовете със смляно кафе, сода за хляб или лимонена киселина
- в шкафовете, където се съхраняват нещата, може да поставите парчета ароматен сапун, когато ароматът изчезне, заменете с нови
- по-често палете ароматизирани свещи в къщата
- използвайте ароматни лампи, кварцови лампи или озонатор за почистване на въздуха
- своевременно се освобождавайте от старите неща
- проветрявайте дома редовно

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X