Напишете дума/думи за търсене

Признаци, че има креватни дървеници у дома

Въпреки че инсектите, които живеят в матраците, не предават никакви инфекциозни заболявания, те все могат да вредят. От физически реакции - обрив или алергия, до психологически ефекти - тревожност, стрес и безсъние. Как да разпознаете, че имате нежелани гости в кревата?

1. Червени петна, които сърбят
Ако имате дразнене на кожата или забележите малки червени петна по лицето, ръцете, краката, гърдите или гърба, това са ухапвания от креватни дървеници, които по-късно могат да се възпалят. Те често се срещат на гроздове, прави редове и зигзагообразни линии.

2. Петна от кръв
Проверете за червени петънца върху чаршафите или дрехите. Може да намерите и петна с ръждив цвят. Това са фекалиите на тези инсекти.

3. Миризма на плесен
В тези насекоми има ароматни жлези, които отделят феромони, а ако у дома ви има колония от тях, ароматът може да бъде доста силен и неприятен.

4. „Черупки” от акари
Креватните дървеници сменят кожата си, когато растат, така че потърсете светли люспи във формата на буболечка. Огледайте възглавниците на леглото си, шевовете на вашия матрак, столове, дивани и пространството между възглавниците. Също така не забравяйте да проверите чекмеджетата и дрехите.

5. Бели петна по мебели

Ако видите бели петна по вашите мебели, това може да са яйцата на дървениците или черупките от яйцата им. Те са оформени като оризови зърна и имат полупрозрачен или бял цвят, който понякога е лъскав.
Възможно е да ги видите с просто око. Но със сигурност би било по-добре да огледате стаята си с фенерче и лупа, тъй като тези яйца често се полагат в сгъвките и шевовете на матрака и останалите мебели.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X