Напишете дума/думи за търсене

7 домакински трика, които намаляват времето за чистене

Домакинските задължения може да продължат цял ??ден. Тъкмо избършем прахоляка от шкафа и забележим, че има още издайнически прашинки върху скрина. Ако искате да да не пропилявате почивните си дни в чистене, вижте тези съвети, които хем ще ви спестят време и енергия, хем ще направят дома ви чист за нула време.

1. Олиото се справя добре с мазнините

Може да звучи странно, но растителните масла виждат сметката на мазнините много лесно. Сложете няколко капки олио върху кухненска хартия и избършете фурната. Ще лъсне за нула време.

2. Бебешко олио за блестящи повърхности

За да лъснете до съвършенство всички хромирани повърхности, капнете няколко капки бебешко олио върху кърпа и избършете.

3. Почистете ютията

Солта може да ви помогне в тази ситуация. Изсипете сол върху кухненска хартия, оставете ютията да се нагрее и изгладете солта.

4. Омекотител за пода

Преди да измиете теракота, добавете малко омекотител за пране във водата. Това ще направи пода чист за по-дълъг период от време.

5. Чорапи вместо моп

Спортните чорапки ще оберат цялата мръсотия по пода. Обуйте чорапи на мопа си – така хем ще чистите, хем няма да ви се налага да перете периодично мопа.

6. Не оправяйте леглото си

Известно е, че влагата от телата ни, акумулирана в матрака, покрит със завивки, е чудесна среда за акари. Не оправяйте леглото си, ако не искате да страдате от алергии.

7. Опаковайте рафтовете на хладилника с прозрачно фолио

Ако покриете рафтовете с този материал, може да избегнете почистването на хладилника. Трябва само да сменяте фолиото от време на време.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X