Напишете дума/думи за търсене

Необичайни употреби на тиксото в домакинството

Тиксото е сред най-известните канцеларски материали с доста приложения, известни на всички. Но полезната лепенка има и други, които несъмнено биха ни помогнали в различни ситуации. Ето някои от тях.

1. Ако ви дразнят малките трошички под компютърната клавиатура, може да ги почистите с тиксо. Сгънете парче от него със залепващата страна навън и го прокарайте през тънките процепи. Дребният боклук ще залепне и лесно ще бъде изваден.

2.Мнозина използват ленти за отстраняване на косми от дрехите. Но ако са свършили, същата работа върши тиксото.

3. Когато се счупи нещо стъклено, обикновено остават и съвсем малки парченца, почти невидими. Но те биха могли да причинят големи неприятности. За да сте сигурни, че ще ги съберете докрай, залепете за кратко на мястото тиксо и после го отстранете.

4. Следи от лепило се отстраняват лесно, като към съответната повърхност се притисне силно тиксо, а после с рязко движение се отлепи.

5. Ако нямате нищо друго под ръка, с което да овладеете хаоса с многото кабели, може да използвате тиксо.

6. Когато е необходимо да сложите в багажа си или в джоба остри предмети, е разумно да защитите чантата от тях, като ги облепите с тиксо.

7. Лепенката може да служи временно за закрепване на бинт и за защита на мазоли, когато се намери по-добро решение.

8. Дамите, които обичат да творят вкъщи, когато става дума за маникюр, може да използват тънки лентички от тиксо. С тяхна помощ по-лесно се създават красиви декорации.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X