Напишете дума/думи за търсене

Необичайни употреби на лакочистителя в домакинството

Ако си мислите, че ползата от лакочистителя е сведена само до грижата му за ноктите, тогава нищо не знаете.

Благодарение на него може да подобрите външния вид на мебелите, лаптопа, дрехите, да освежите втвърдения лак. За какво друго може да го използвате?

Махане на перманентен маркер от кожата

Ако сте родители на артистично хлапе, което обожава да използва кожата си за платно, тогава със сигурност ще ви трябва лакочистител, за да почиствате шедьоврите му.

Чистене на мръсотията във ваната

Колкото и да сте старателни все не може да почистите добре металните части на сифона. Вместо да търкате до припадък, най-добре излейте малко ацетон около проблемната зона. След няколко минути съвсем лесно ще може да продължите с лъскането на банята.

Разделяне на залепнали пръсти

Всеки, който е имал удоволствието да работи със секундно лепило, се е сдобивал със залепнали пръсти, които доста болезнено се разделят. За да си спестите този дискомфорт, излейте достатъчно количество ацетон върху засегнатия участък и почакайте поне 30 секунди. След като течността попие в кожата, внимателно отлепете пръстите си и изпийте със сапун и топла вода.

Премахване на олющен лак върху медни съдове

Ако харесвате античните предмети, тогава сигурно често се сблъсквате с олющени части върху медните съдове и уреди. За да реставрирате тези антики, натопете мек парцал в лакочистител и хладка вода и избършете проблемната зона.

Запазете по-дълго цвета на белия лаптоп

Лаптопите с този цвят може да изглеждат гладки и безупречни, но мръсотията и мазните пръсти с течение на времето отнемат от блясъка им. Сложете съвсем малко ацетон върху микрофибърна кърпа и почистете замърсената повърхност.

Елиминира петната върху порцелана

Любимият ви порцеланов сервиз, подарен от баба ви, е прецакан от соса за спагети. Не се притеснявайте. Натопете мокър парцал в малко количество ацетон и търкайте петното, докато изчезне.

Хигиенизиране на самобръсначката

Безспорно доста удобен козметичен уред, но пък е пристанище на колонии от микроби. Най-добрият начин да се отървете от тях, е да накиснете самобръсначката в ацетон, а после добре да я измиете с вода и сапун. Ако правите това след всяко бръснене, ще удължите и живота на ножчетата.

Разтваряне на петна от боя по дрехите

Това че имате нежелани петна от боя по любимите си дънки, не означава, че трябва да ги хвърлите на боклука. Същото важи за памучния ви панталон – натопете клечки за уши с ацетон и внимателно изчистете петната.

Лустросва обувките

И най-скъпите обувки страдат от начина, по който ги носим или търкаме в мебелите. За да премахнете белезите от допира им с твърди предмети, внимателно намажете участъците с клечка за уши, потопена в лакочистител, и веднага след това полирайте с боя за обувки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X