Напишете дума/думи за търсене

За какво служи белачката в домакинството

Снимка pixabay.com

Използваме я най-често, за да обелим картофите или краставиците, но в действителност приложенията й са много повече. С нейна помощ може да подготвяме продукти за последваща обработка, като хем улесним процеса, хем творим красота.

С помощта на белачка лукът може да се нареже на тънки лентички, особено ако ще се използва в самата. Ако искаме да сушим плодове или зеленчуци, също трябва да разчитаме на този уред. Отново заради възможността да се режат тънки парченца.

Чипсът в домашни условия се приготвя много по-лесно, ако режем тънички парченца от обеления картоф с помощта на белачката. По същия начин може да действаме и с обелената ябълка. Тънките дълги парченца, които ще получим, по-късно ще се превърнат в красиви розички с подходяща рецепта.

Красиви рулца от тиквички може да се направят също с помощта на белачката. Трябва само да се изрежат по дължина тънки парченца, да се запекат леко и в тях да се завие нещо вкусно според желанията. Ако ни трябва малко лимонова кора за някой сладкиш, пак може да използваме белачка. Същото се прави и ако е необходимо торта или сладкиш да се поръси с шоколадови стърготини.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X