Напишете дума/думи за търсене

Седем неща, които могат да се ползват отново в домакинството

Опаковки, хартии, кутии, пластмасови бутилки... Всичко това отива в коша за боклук, нали? Какво да ги правите иначе. Запазете ги и ги използвайте. Намерете им приложение в домакинството и си спестете угризението, че изхвърляте парите си в боклука.

Хартиените торби

Все повече навлизат в ежедневието ви, светът активно рециклира, включете се и вие. Изрежете дъното и дръжките на торбата и направете артистична и еко подвързия за любимата си книга. Ако ви дразнят надписите, използвайте вътрешната страна за лице.

Сапунените кутии

Сложете ги в гардероба, в скрина, в шкафа с обувките. Навсякъде където може да се радвате на благоуханието им със седмици без да се налага да купувате специални ароматизатори.

Пластмасовите кутии

От маргарин, сирене, сладолед и каквото се сетите. Измийте ги добре и спокойно ги включете в повторна употреба за съхранение на храна. Хладилникът или шкафът едва ли ще забележат разликата, но бюджетът ви за нови кутии, със сигурност.

Дозатора на течния сапун

Какво правите когато пенливата течност свърши – изхвърляте празната опаковка заедно с безценната помпа. Ако ви е омръзнало обаче да чистите паста за зъби от ръба на мивката и да я гледате тъжно, докато изтича в сифона, просто измийте добре опаковката от сапуна и изстискайте пастата за зъби вътре. Е, вече е където трябва - върху четката и то само с едно натискане на помпата.

Картонените форми от яйцата

Незаменим помощник са за съхранение на чупливи коледни играчки , или за замразяване на отделни порции тесто във фризера, или за засаждане на собствена миниградина с подправки.

Празните пластмасови бутилки

Напълнете няколко с вода и ги сложете в хладилника. Когато уредът не е пълен, консумира повече електрическа енергия. Заблудете го и запълнете пространството му с няколко бутилки. Може да излъжете и сметката си за вода по сходен начин. Пуснете една пълна и затворена бутилка в казанчето за тоалетната и готово.

Опаковката от веро

И тя може да послужи, щом съдържанието й привърши. Измийте я и я използвайте за поливане на цветята без да разливате вода или за пълнене на ютията. А колко пъти сте прекалявали с олиото в салата? Използвайте опаковката от верото за по-прецизно и икономично дозиране.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X