Напишете дума/думи за търсене

6 прости съвета, които ще накарат съпруга да помага вкъщи

Омръзнало ви е да вършите цялата домакинска работа? Не се успокоявайте с това, че във всеки дом е така, защото постоянното неудовлетворение у единия партньор може да съсипе връзката. Ето ви малък план за действие.

1. Определете какво е необходимо да се прави

Направете списък с нещата, които трябва да се свършат вкъщи в рамките на седмицата. Често проблемът е, че жената вижда хаос на място, за което мъжът мисли, че е идеално подредено. Затова запишете всичко: от прането, през воденето на детето на плуване до изнасянето на боклука.

2. Определете кои са лесни, средно трудни и трудни

Степенувайте дейностите по трудност, като критериите нека бъдат времето, което отнемат, усилията и честотата, с която е нужно да се извършват. Обсъдете заедно с половинката дали някои от тези дейности не могат да бъдат улеснени – например като смените прахосмукачката или купите миялна машина. Това, че той ще се заеме с избора и покупката, може да го накара да се чувства горд и да ги ползва с

удоволствие.

3. Помолете за помощ

Никога не забравяйте, че мъжете не разбират от намеци. Направете му среща и нека не е след тежък ден или скоро след като сте се карали. Нека бъде приятна среща. Просто занесете вашия списък и му кажете, че имате нужда от помощ ежедневно. Не го обвинявайте и не му казвайте, че вашата позиция е нечестна. Обяснете му, че ако ви помага, ще имате повече енергия и време за семейството.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X