Напишете дума/думи за търсене

6 прости съвета, които ще накарат съпруга да помага вкъщи

4. Нека я върши по своя начин

Не му казвайте как да върши работата. По-скоро му помогнете да разбере как по-лесно да я прави и какво е „работило“ при вас. Не откачайте обаче, ако той избере друг начин. Най-добре е предварително да занижите своите очаквания.

5. Направете отбор

Разберете се за време, в което успоредно да изпълнявате домашните задължения. Колкото до ежедневните, разпределете ги просто: например вие готвите, той мие чиниите, вие простирате, той прибира дрехите от простора и т.н.

6. Проявявайте търпение и си благодарете

Особено, ако дълго време вие сте вършили всичко сама, ще отнеме минимум месец на мъжа ви да се включи и да го приеме като навик. Имайте търпение и нежно му напомняйте за уговорките ви. И понеже това е отборна работа и никой не я обича, научете се да си благодарите, след като я приключите. Отворете му бира, направете му любимата салата с кисели краставички и му кажете: „Май е време за заслужена почивка! Благодаря за добре свършената работа, партньоре!“ Не му благодерете, че ви помага, защото тази работа не е само ваша. Благодарете му, че заедно сте направили необходимото да живеете по-пълноценно.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X