Напишете дума/думи за търсене

Необичайна употреба на конеца за зъби в домакинството - втора част

Всички знаят как да използват конеца за почистване на зъби, когато става дума за устната хигиена. Но и той, като много други неща, обичайни за ежедневието, има още полезни приложения.

С негова помощ може лесно да се режат меки продукти или ястия, като сирена, кашкавал, чийзкейк, торти, варени яйца. Удобен е за закачване на играчки на елхата, както и за окачване на картини на стената, защото няма да остави следи по нея като традиционните телчета.

Ако имате много стари албуми със снимки и някои от тях са се залепили за страниците, може лесно да ги отстраните с помощта на конеца. Трябва да го прокарате под фотото. По този начин се преодолява старото лепило. Зъбният конец е и чудесно средство за завързване на месо при готвене.

Служи отлично и за фиксиране на дребни овощни култури към колци в градината. Ако имате проблем с капещ кран, който засега не можете да оправите, ще спите несмущавани от звука, като вържете конец около чучура, пуснете го в мивката и промушите свободния край направо в канала. Малки цепнатини в стария дървен под биха се запълнили успешно със зъбен конец, намазан с лепило.

Конецът може да се използва за различни поправки на дрехи, свързани с шиене. Временно решение е, ако е изпаднало малко винтче от очилата. С помощта на зъбния конец двете части ще бъдат лесно съединени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X