Напишете дума/думи за търсене

8 необичайни употреби на конците за зъби в домакинството

Всеки, който се грижи добре за оралната сихигиена, има в шкафчето в банята конци за зъби. Те не само вършат чудеса за почистването на междузъбното пространство, но имат още доста ползи у дома.

„Успокоява“ капещото кранче на чешмата

Опитвате се да спите, а водата в кухнята капе безмилостно от разваленото кранче на чешмата. Независимо дали ще ползвате услугите на водопроводчик или сами ще оправите повредата, това изисква време и със сигурност едва ли ще искате да го правите през нощта. За да минимализирате шума, завържете конец за зъби на гърлото на батерията и го пуснете директно към сифона на мивката. Така ще направите стълба за водата, която безшумно ще се отича в канала.

Чисти копчетата на клавиатурата

Точно както конецът почиства пространството между зъбите, така може да прави същото и с копчетата на клавиатурата. Това важи и за всяко тясно място като мебелни пукнатини или плочки.

Отлепя залепнали снимки

Обичаш да разглеждаш аналоговите си снимки, но по-старите от тях имат склонност да се залепят за страниците на албума. За да не ги скъсате, дърпайки залепналите листове, най-добре плъзнете конец за зъби между снимката и страницата и тя ще се отдели без усилие.

Разрязва тортата равномерно

Печете блатове за торта, но искате двете половини на всеки от тях да е правена като под конец. Е, буквално и преносно това може да стане с денталния конец. Изберете точката, която искате да преполови печивото, увийте блата с конеца. След това кръстосайте краищата на конеца и внимателно го издърпайте към себе си. Не използвайте обаче восъчни или ароматизирани конци.

Този метод може да ползвате за рязане на сирене, кашкавал и други меки храни.

Вместо ластик за коса

Забравила ли сте шнолата или ластика за коса у дома? Завържете конската си опашка с конци за зъби. Това може да не проработи при хора с твръде гъсти и дълги коси.

Заместител на скъсаната връзка за обувки

Ако сте на екскурзия, а ви се скъса връзката на обувката, няма да е много приятно пътешествие, нали? Заменете скъсания артикул с конец за зъби, докато не се сдобиете с нова връзка.

Разгаря огън

Ако не сте особено сръчен в разпалването на планински огън, а нямате подходящи разпалки, може да завържете няколко съчки с конец за зъби и да палнете клечката. Получавате огън, достоен и за най-добрата средновековна факла.

Като конец при готвене

Без значение дали е пиле или друг вид месо, ако нямате канап или друга подходяща връв, с която да го вържете ястието преди печене, може да използвате конец за зъби. което трябва да бъде вързано при готвене. Избягвайте восъчните конци и тези, които са ароматизирани и овкусени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X