Напишете дума/думи за търсене

Задържане на кихането, скубане на косми - навици, опасни за здравето

Човешката интуиция и чувство за самосъхранение често ни подсказват за приближава опасност, която може да е заплашителна за здравето и живота ни. Въпреки това не всички ситуации могат да бъдат предвидени. Особено с неща, които правим всеки ден, за които смятаме, че са безобидни.
Кои ежедневни навика може да ни застрашат?

1. Пиене от пластмасови бутилки
Микропластиците може да се намери в голям брой пластмасови бутилки. Тези компоненти могат да намалят плодовитостта, да увеличат телесните мазнини, да окажат негативно влияние върху нервната и имунната система, да повлияят на мъжкото генитално развитие, да насърчат детското затлъстяване и да увеличат шансовете за развитие на сърдечносъдови заболявания. Този вид бутилки са още по-вредни за децата.

2. Носене на дрехи, преминали през химическо чистене
Химическото чистене е процес, свързан с много опасни химикали, някои от които се задържат за твърде дълго време в тъканта. При вдишване на тези химикали има вероятност да получите дихателни и очни дразнения, главоболие, виене на свят и проблеми със зрението.

3. Задържане на кихането
Никога не трябва да задържате повика си за кихане. Ако натиснете паузата на кихавицата, има вероятност да спукате тъпанчето си с въздуха, който този процес изпраща до ушите. Контролирането на кихането също може да доведе до свиване и спукване на кръвоносни съдове в очите, носа и тъпанчетата.

4. Използване на парфюми, пълни с химикали
Много парфюми са пълни с токсични съставки, които компаниите пазят в тайна. Те идват от петрола и могат да причинят дихателни и хормонални проблеми, гадене и повръщане. В най-лошия сценарий хората дори могат да страдат от отравяне с парфюм или развитие на карцином.

5. Изстискване на пъпки
На първо място, изстискването на пъпки може да влоши тяхното състояние и дори да причини белези. Има зона на лицето, известна като „триъгълник на смъртта“, която има пряка връзка с мозъка. Ако предизвикате инфекция в тази област, опитвайки се да изстискате пъпки, лесно може да стигне до нервната система и да предизвика усложнения със зрението, парализа, менингит и смърт.

6. Използване на козметика със синтетични компоненти
Важно е да знаете дали гримът, който използвате, съдържа синтетични компоненти, които могат да бъдат много вредни за вас. Те може да се натрупат в тялото с течение на времето и да причинят дразнене на кожата и дори рак.

7. Не сменяте възглавницата си
Всяка вечер, докато спите, възглавницата абсорбира мазнина от кожата, косата и тялото. Това може да привлече прахови акари, които да се размножават във вътрешността на възглавницата, причинявайки неприятни алергии.

8. Скубване на космите в носа
Изскубването на космите от носа може да предизвика дразнене и възпаление на кожата. Ако премахнете космите, ще направите имунната си система по-слаба и това евентуално може да доведе до менингит и други мозъчни инфекции.

9. Консумиране на предварително опаковани ястия
Пакетираната храна е далеч по-малко питателна от прясно приготвената храна. Много от тези готови продукти провокират канцерогени, защото са приготвени при високи температури. При тези храни се наблюдава тенденцията да съдържат вещества, които могат да повишат риска от развитие на диабет.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X