Напишете дума/думи за търсене

9 странни трика, които помагат на здравия сън

Има хора, които заспиват на секундата, помирисали възглавница, има и такива, които по зяла нощ броят овце.

Ако не сте от втори тип и не сте любители на сънотворните, предлагаме ви 9 странни трика, които ще ви помогнат за по-качествения и дълъг сън през нощта.

Купете си тези саксийни цветя

Вярвате или не, но ако в спалнята има алое вера, английски бръшлян и валериана, това ще помогне за по-добрия сън.

Ощипете възглавницата

От време на време и нейната “прическа“ трябва да се оправя. Затова преди да си легнете, понамачкайте малко възглавницата и й придайте обем, който ви трябва.

Не забравяйте чорапите

Извадете от дълбокия ъгъл на шкафа шушоните, които отдавна са оплетени от баба. Проучванията сочат, че хората спят много по-добре, ако крайниците са им топли.

Спете на лявата страна

Ако не искате да проглушите блока с хъркането си и искате да подобрите функцията на сърцето, спете на лявата страна. Забравете за спането по корем или по гръб.

Не на телефоните

Студената синя светлина, която излъчват дисплеите на лаптопите, телефоните и таблетите, със сигурност не помага на падането на клепачите.

Опитайте с обратна психология

Просто си повтаряйте, че не сте уморени и ще видите как ще заспите за нула време. Пробвайте, ще видите, че не шикалкавим.

Пийте бананов чай

От векове насам хората пият бананов чай преди лягане, за да успокоят ума и да намалят безпокойството от деня. Обелете плода и го сварете. С получената отвара се приспете.

Спете до лимон

Ако имате подозрения, че липсата на сън е свързана с някоя ваша алергия, тогава имаме решение за вас. Разрежете един лимон наполовина и го сложете на нощното си шкафче. Цитрусът чисти въздуха и успокоява нервите.

Без пижама

Дори и да е посред зима, предпочитайте голотата пред нощниците и пижамите. Непокритото от текстил тяло по-добре регулира температурата си и предотвратява нощното потене.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X