Напишете дума/думи за търсене

Как миялната да стане като нова

Да бъдем честни. Кога за последно михме из основи миялната машина? Да извадим всичко отвътре, да почистим филтъра, да напръскаме с препарат, да избършем, да дезинфекцираме, да заредим със сол. Кога за последно търкахме по ръбчетата и се погрижихме да светнат всичките й части? Вероятно е минало време оттогава, нали?

Като всички големи уреди редовното почистване на миялната може да удължи нейния живот, като в същото време поддържа функциите й. Защото всички малки парченца от сапун и препарат, мазнини и хранитерни остатъци се слепват и образуват отлагания във всички кътчета на съдомиялната. След известно време те не само може да вкарат лош аромат във вашата миялна машина, но и да намалят нейната ефективност.

Днес ви предлагаме лесен, ефективен и сигурен начин за почистване на съдомиялната машина, като използвате само оцет, сода за хляб и четка за зъби.
Според специалистите трябва да почиствате съдомиялната си машина поне веднъж месечно, ако искате тя да работи правилно и да е в отлично състояние. Следвайте тези няколко лесни стъпки и дайте на вашата миялна машина почистването, което заслужава.

От какво имате нужда:

1 чаша оцет (ябълков оцет ще свърши чудесна работа)
1 чаша сода за хляб
Четка за зъби

Стъпките:

Прегледайте изтичането
Първото нещо, което трябва да направите, е да извадите долната кошница на вашата машина и да прегледате изтичането, за да сте сигурни, че няма твърди парчета материал, които може да запушат канала, да повредят помпата или да надраскат вашите съдове. Ще се изненадате, но да, там е възможно да са останали големи парчета от храна, мръсотия, дори стъкло и чакъл.

Измийте филтъра
Извадете филтъра и премахнете всички излишни или мътни остатъци от него. Поставете го в топла сапунена вода за около 10 минути и след това изплакнете. Ако е силно замърсен, ползвайте препарат срещу мазнини.

Изпълнете цикъл на измиване с оцет
Напълнете една чаша с обикновен бял или ябълков оцет и я поставете на горния ред на вашата съдомиялна машина. Оцетът е много ефективен по отношение на измиване на мазнотии, хигиенизиране и спомагане за премахването на миризми от съдомиялната ви машина. След това използвайки настройка за гореща вода и стартирайте съдомиялната машина за един цикъл. Машината трябва да е празна, с изключение на чашата, пълна с оцета.

Изпълнете цикъл на измиване със сода за хляб
След завършване на цикъла с оцет поръсете със сода за хляб дъното на съдомиялната машина и я пуснете на кратък цикъл, отново с възможно най-горещата вода. Содата за хляб помага за допълнително обезмирисяване на вашата съдомиялна машина и за премахване на всякакви петна.

Готово! Ако има някакви трудно отстраними петна, ги премахнете с четката за зъби.

И още един съвет. Има специалисти, които съветват да пуснете и цикъл с белина, но ние не подкрепяме тази идея. Въпреки че белината може да остави вашата съдомиялна да изглежда по-бяла от всякога, тя също може да навреди на частите от неръждаема стомана и в крайна сметка да съкрати живота й.

Няма значение с какъв препарат обикновено миете съдовете си, редовното почистване на вашата съдомиялна машина не само помага за постигане на по-добро и по-ефективно почистване, но дори може да удължи живота й.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X