Напишете дума/думи за търсене

Най-ефикасният домашен препарат за прозорци

Пролетта обикновено правим основно почистване, а това включва и прозорците на целия дом. Не е лесна работа и защото е трудоемко, и защото, след като прозорците изсъхнат, започваме да виждаме всички дефекти на почистването. Препаратите за прозорци, които се продават, не са напълно ефективни, освен това, пръскайки ги, ние не правим най-доброто за своето здраве, защото, както знаем, те съдържат много химия, която ние директно вдишваме при чистене.

Ще ви споделим една вълшебна рецепта. С този домашно приготвен спрей за прозорци ще имате бляскави резултати, при това бързо и с лекота, а семейният бюджет няма да пострада ни най-малко.
С такъв разтвор почистват дори много от професионалните фирми, защото той работи безупречно и е безопасен за работниците им.

Не е новост за вас, че оцетът чисти добре много повърхности, включително стъкло. Тук обаче малкият трик не е в оцета, а в препарата за съдове, от който ще добавим няколко капки. Ето и цялата рецепта:

Необходими продукти:
2 чаши вода
1/4 чаша бял оцет
1/2 чаена лъжичка препарат за съдове

Начин на употреба:
1. Смесете съставките и увеличете пропорционално количеството им според нуждите си.
2. С помощта на сух и мек парцал нанесете сместта върху прозорците.
3. Изплакнете с чиста вода, преди препаратът да изсъхне.

Може да използвате и бутилка със спрей – както за сместта, така и за водата, с която след това ще изплакнете.

Също така за по-добър аромат може да добавите и лимонов сок.

Най-добре мийте прозорците в по-облачни дни, защото слънцето ще изсуши бързо препарата върху прозореца и ще го изплакнете трудно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X