Напишете дума/думи за търсене

9 изненадващо прости трика за почистване в кухнята

Имате ли понякога усещането, че прекарвате в чистене на кухнята часове и отново, и отново не всичко е перфектно и свети?

Не е нужно да инвестирате толкова време в това. Предлагаме ви 9 съвета, които са наистина прости и ще ви спестят време и сили за по-приятни дейности.

Почистете дървената дъска за 30 секунди
Почти ежедневно се налага да режем лук и чесън на дъската и те оставят следи върху нея. Трудно е след това да я ползваме за хляб или нещо друго, освен ако не загубим 10 минути да я чистим и обезмирисяваме. Няма нужда от толкова усилия! Насипете сол върху дъската и разрежете един лимон на две – с половинката от лимона минете няколко пъти по повърхността на дъската. Не само ще я почистите за 30 секунди, но и ще ухае по-добре от преди.

Абсорбаторът е като нов за минути
Това е част от кухнята, която често се пренебрегва, а всъщност събира толкова мазнини, че когато решим да го почистим, ни отнема много време. Не е нужно да се мъчите с препарати. Почистете абсорбатора за минути с мазнина. Да, правилно прочетохте! Мазнината ще изнесе натрупаните количества мазнина бързо-бързо. Натопете една микрофибърна кърпа в олио или зехтин и почистете своя абсорбатор още днес.

Чугунените тигани почистете със сол
Тези тигани създават вкусни ястия, но те също искат доста време и нерви за почистването си. Вместо това посипете щедро количество морска сол върху основата на тигана и с помощта на на половин картоф изстържете остатъците от храна. След това изплакнете солта с вода и избършете тигана до сухо. За да предотвратите образуването на ръжда, поставете празния съд на слаб огън за 2-3 минути.

Спрете миризмата от боклука
За да не се налага да миете постоянно кошчето за боклук, поставете на дъното му вестник и поръсете със сода за хляб. Содата за хляб върши чудеса в поглъщането на неприятни миризми.

Почистете рендето с картоф
Много е дразнещо, когато не може да измием остатъците от сирене по рендето. Настържете малко картоф, който ще омекоти втвърдените парченца сирене, и изплакнете за секунди. Ако все още има упорити парчета, залепени на рендето, стара четка за зъби ще свърши останалата работа.

Край с лошите миризми от мивката
Усещате ли неприятни миризми от мивката? Направете си лед от оцет и лимон и той ще ви помогне да се отървете от миризмата. Просто напълнете форма за лед с оцет и лимон и добавяйте няколко кубчета в канала всяка седмица. Оцетът разгражда хранителните частици, а лимонът оставя свеж аромат в мивката.

Какво прави един вестник за хладилника
Вестникът е всичко, от което се нуждаете, за да намалите миризмата и да почистите основата на хладилника. Поставете някакъв вестник на рафтовете на хладилника и го оставете да събира петна от храна и миризма. За да почистите, просто извадете вестника и го заменете с нов.

Как да „изперете“ фурната
Упоритите остатъци от храна и отлагания във фурната могат да бъдат отстранени със смес от сода, вода и перилен препарат. Натъркайте добре със сместта и я оставете във фурната за 15 минути, след което избършете с влажна кърпа от микрофибър.

Чашите светят със сода и оцет
Отстранете упорити петна от чаши и чаши със смес от оцет и сода бикарбонат. Действието й е моментално.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X