Напишете дума/думи за търсене

Необичайни употреби на хляба в домакинството

Докато хората все още спорят за ефектите на глутена върху здравето, хлябът може да бъде изненадващо полезен в дома ви, дори без да се яде.

Знаете ли, че той може да ви помогне да спрете да плачете, когато режете лук, или за влязлата в пръста ви трескичка?

Затова не хвърляйте вчерашния хляб, а го използвайте в домакинството.

1. Изважда трескички
Не се опитвайте да дълбаете в кожата с игли или пинцети. Изсипете малко вряла вода върху парче хляб, оставете да изстине достатъчно и поставете върху увредената зона. Бинтовайте го, за да предотвратите движението на хляба. Топлата вода омекотява кожата около треската и хлябът ще я извади, след като се охлади.

2. Освежава старите картини
Меката част на хляба има страхотна текстура, която позволява да влезе безпрепятствено в малки вдлъбнатини и процепи. Това е чудесна негова функция, когато става въпрос за почистване на детайлни повърхности като стари картини. Прокарайте внимателно парче пресен хляб върху картината и ще видите как прахът и мръсотията се залепват върху него. Ако паднат трохи, използвайте мека четка, за да ги избършете от произведението на изкуството.

3. Вижда сметката на петната
Направете твърда топка от филия хляб без кори и я използвайте за чистене на петна в кухнята или банята. Хлябът работи като гумичка и няма да се притеснявате за химикалите в почистващите продукти.

4. Забравете за сълзите, докато режете лук
Захапете парче стар хляб, преди да почнете да белите и режете лук. Причината да плачете се дължи на сулфатите, които се отделят по време на рязането. Хлябът абсорбира газа и създава въздушна преграда между сълзите и зеленчука.

5. Запазва тортата прясна за по-дълго време
Хлябът може да бъде щит тортата и въздуха. Покрийте нарязаната част от сладкиша със стар хляб, за да бъде по-свежа за по-дълго.

6. Предотвратете лошата миризма на зеленолистните зеленчуци
Влагата се отразява на зелените листни зеленчуци, дори ако са в хладилника. Поставете резен хляб в контейнера, в който ги съхранявате. Това ще удължи свежестта им и ще елиминира риска от възможна гнила миризма.

7. Може да вземете безопасно парчета от счупено стъкло
Направете топка от меката част на хляба и почистете счупените стъкла, без да се излагате на риск от порязване.

8. Поглезете стъпалата си
Когато става въпрос за натурално лечение на стъпалата, ябълковият оцет и хлябът могат да създават чудеса заедно. Киселите свойства на оцета помагат за овлажняване на изсушена и напукана кожа. Междувременно порестата структура на хляба ще остане влажна по-дълго в сравнение с памук или обикновена кърпа. Накиснете хляба в оцет и поставете върху стъпалата за през нощта. Обуйте чорапи или калцуни. Ще се събудите с по-мека кожа на петите.

9. Отстранете излишната мазнина от храната
Хлябът може да абсорбира лесно течности. Именно това го прави идеален за ядене. Освен това е удобен за храната, които не искате да ядете. За да обезмаслите мазнината от супа, сос, потопете малко хляб директно върху мазнината. След като се абсорбира, може да се извади изхвърли безпрепятствено.

10. Отстранява мазнотията от дрехите
Отново хлябът е абсорбиращ и много добър за спиране на течности. Ако се полеете със зехтин или олио, докато овкусявате салатата, сложете хляб върху засегнатия участък, натиснете леко и изчакайте известно време. След това просто отмийте.

11. Елиминирайте изгорения вкус от ориза

Ако оризът е прегорял, не го изхвърляйте. Отървете се първо от проблемната част и поставете резен хляб върху останалия ориз, за да премахнете миризмата.

12. Почистете мелачката за кафе и други труднодостъпни места на кухненска посуда

Трохите от хляба достигат до места, до които гъбата за миене не успява. Смелете няколко парчета хляб в кафемелачката - това ще направи чудеса за събиране на останки, подобни на прах, от дъното. Изплакнете и готово.

13. Изчистете петна от стените
Мазните пръстчета на децата цапат стените без проблем. Може да опитате да ги разтриете с гъба, но това може да остави отпечатък и да промени цвета на стените ви с течение на времето. Използвайте меката част на хляба, за да изчистите петна без последствия за колорита на дома ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X