Напишете дума/думи за търсене

Златните правила на великолепната градина

Няма как да не сте се чудили защо на някои хора цветята цъфтят като луди, а зеленчуците в градината им растат със скоростта на намигване, необезпокоявани от каквито и да било плевели. Не всеки е роден със „зелен пръст”, но това не означава, че няма начини да преборите тази градинарска несправедливост. Не е нужно да имате някакви засукани инструменти, скъпи продукти или специални умения, за да накарате вашите растения да избуят. Просто няколко необичайни, но полезни съвета, могат да свършат чудеса.

Садете на лунна светлина

Агрономите казват, че растенията, засадени на лунна светлина, растат по-бързо и стават по-силни. Допълнителен плюс е, че през нощта се използва по-малко вода при саденето.

Използвайте яйчeни черупки за тор

Наличието на калциев карбонат ги прави подходящи за подсилване на почвата.

Вкарайте кухнята в градината

Водата, в която сте варили спагети или зеленчуци, е питателна и пълна с витамини. Вместо да я хвърляте, след охлаждане може да я използвате за поливане. Градината ви ще стане по-щастлива и по-зелена.

Нечетното е по-красиво

За да направите градината си по-приятна и балансирана за окото, заложете на нечетния брой растения. Така композицията изглежда по-естествена и създава илюзията, че цветята са по-големи и по-здрави.

Билка за здраве

Отварата от лайка помага за премахване на гъбични и бактериални инфекции по растенията и предпазва младите насаждения от загниване.

Краставиците са по-сладки, ако са до слънчогледи

Може и да ви изглежда странно, но не само че и двата вида изискват сходни условия на почвата, но високите стъбла на слънчогледа ще дадат на краставичката опора за катерене.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X