Напишете дума/думи за търсене

Ако нямате време за китки, това е вашето цвете

Не всеки има време или познания как се гледат цветя. И често дори хората, които се стараят, не успяват да се справят. Сукулентите не са точно цветя, но те успешно могат да изиграят ролята им във вашия интериор и да ви донесат същото удоволствие и радост.

Думата “succulent” идва от латинската дума sucus, която означава „нещо сочно“. Кактусите също са сукуленти, но техните „листа“ са се превърнали в бодли с цел да се адаптират към съответните атмосферни условия.

Някои от сукулентите се използват и с лечебна цел като например алоето, агавето и т.н.

Отглеждането им е изключително лесно. Поливайте ги, когато усетите, че почвата им е засъхнала, при това с умерено количество вода.

Пресаждането става през 2-3 години във възможно най-плитките съдове и в песъчлива почва. Може да вземете почва от гората, като отдолу направете дренаж.

Най-хубавото им е, че не се претенциозни на светлина и може да украсите с тях и по-тъмните кътчета на дома си. В същото време ще се държат чудесно и на пряка слънчева светлина.

Когато купувате сукулент, разгледайте добре листата му – не трябва да има ранени листа и петна по тях.

Друго предимство на сукулентите е, че почти всяко листо може да бъде разсад за ново растение. Когато то се отдели от майката, се оставя да засъхне и се засажда в плитък съд с подходяща почва, като само леко се притиска.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X