Напишете дума/думи за търсене

Как да се грижим за краката с етерични масла (+рецепта)

Една от ефикасните рецепти за летни уморени крака след работа е да ги накиснете за десетина минути в топла вода с шепа морска сол. Към нея може да добавите 50 г липов цвят или маточина. След това ги масажирайте с овлажняващ крем. Редувайте кръговите движения с прекарване на палеца по извивката на ходилото като се натиска, колкото се може по-силно.

Така се стимулира кръвообращението на краката и в края на деня те ще станат свежи като сутрешни. Може да направите и плитка ароматна вана с 6 капки евкалиптово (действа антисептично и дезодориращо) и 6 капки розмариново масло (антисептично и подхранващо при мазна, нечиста или проблемна кожа), както е правила Клеопатра преди среща с Марк Антоний.

Ако не разполагате с етерични масла „сгответе” силна запарка от мента или лайка като пуснете 4 пликчета чай в 2 чаши вряща вода. След това я изсипете в 3 л топла вода и натопете краката си в нея за 5-10 минути. Така кожата ви ще се напои с благоуханни билки. Изплакнете ходилата си, редувайки топъл и студен душ. Ако страдате от диабет или нарушено кръвообръщение не излагайте краката си на прекалено ниски и високи температури.

Усещате ли кожата възпалена, правете бани с отвара от лайка, полски цветя, борови иглички или смрадлика.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X