Напишете дума/думи за търсене

Пролетно освежаване за педикюра

Признайте, позанемарили сте го малко покрай удобството на дебелите чорапи. Краката са загубили тренинг да са на открито, а вие да ги поддържате в приятен за окото вид. Не отлагайте, преди да се усетите пролетта ще е в разгара си, а вие все още ще дърпате ципа на ботушите нагоре, защото пръстите или петичките ви не са изобщо за пред хора.

Основно почистване

Хванете здраво пилата и минете с нея по всички твърди или загрубели части на ходилата. Направете го на сухо, за да не разраните кожата си. Така ще се освободите от мъртвите клетки и ще позволите на кожата да се обнови за новия сезон. Повторете упражнението следващата седмица, а по-следващата обтрийте ходилата с ръкавица и с ексфолиант. Превърнете го в задължителен ритуал за красота още отсега.

Прегледайте добре гънките между пръстите на краката, инспектирайте състоянието на ноктите. Ако забележите промяна в структурата, в цвета или наличието на неприятна миризма, не отлагайте, а се консултирайте със специалист. Възможно е краката ви да са се обзавели с гъбички през зимния сезон, които се налага да лекувате. А това отнема време.

Спа за крака

Защо не и у дома. Не ви трябва специална вана, нито кой знае какви продукти, за да повдигнете самочувствието на краката. Те го заслужават, поне от време на време. Напълнете леген с топла вода и добавете няколко капки етерични масла вътре. Ментата действа охлаждащо на ходилата и помага за елиминиране на болка. Чаеното дърво помага с антибактериалното си и противогъбично действие. Маслото от розмарин пък действа загряващо и стимулира кръвообращението. При всички случаи обаче маслата действат и разкрасяващо на кожата на краката.

Овлажнявайте, овлажнявайте, овлажнявайте

Още от сега, преди да е дошъл сезона на сандалите, топлото време, прашните улици и напуканите пети. Използвайте винаги овлажняващ и подхранващ крем след душ, вана или след какъвто и да е продължителен контакт на краката с вода. Веднъж, два пъти седмично намазвайте обилно ходилата с крем преди сън и обувайте меки памучни чорапи за през нощта.

Оформете и лакирайте

Не е нужно да има кой да забележи красивите ви нокти под затворените обувки. Направете го за себе си, за самочувствие. Или за тренинг, ако щете. Съвсем скоро ще ви се наложи да го правите почти всеки ден. Много по-лесно е да се поддържа педикюр, отколкото да се започва всеки път от нула.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X